STILLING LEDIG:

RA søker to nyhetsjournalister

Vi er på jakt etter to nye medarbeidere: Breaking-journalist og politisk journalist

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Stavanger

Søknadsfrist: 17. juni

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Mediehuset Dagsavisen eies av Mentor Medier og Stiftelsen Dagsavisen. Med vår internasjonalt anerkjente utgavemodell når vi daglig ca. 170.000 mennesker på alle plattformer. Per uke når vi opp mot én million unike brukere digitalt. I tillegg til Dagsavisens nasjonale og internasjonale produksjon i bunn, er lokale posisjoner i Oslo, Moss (Moss Dagblad) og Drammen (Fremtiden) etablert og eksisterende posisjoner i Stavanger (Rogalands Avis) og Fredrikstad (Demokraten) en del av vårt mediehus. Vi jobber stadig med å utvide vårt dekningsområde og vår ambisjon er å gi en stemme til hele landet, og da gjerne til de svakeste i samfunnet vårt. Mediehuset har en samlet omsetning på 146 millioner kroner.

To av våre nyhetsjournalister skal over på nye beitemarker, og vi er på jakt etter deres erstattere. Begge jobbene har til felles at:

 • Du må ha en god penn, et blikk for gode bilde- og videomuligheter og god SoMe-kompetanse.
 • Du må være digital, men også se mulighetene i en papiravis seks dager i uken.
 • Du må like å konkurrere om nyheter og være nysgjerrig og pågående.

Egenskapene som trengs i jobbene er like, men innholdet ulikt.

Breaking-journalist:

 • Du må like «rykke-journalistikk», løpe/kjøre ut på hendelser og sørge for å levere kjapt og presist om smått og stort i RAs nedslagsfelt.
 • Samarbeide tett med redaksjonssjef og andre journalister i redaksjonen.
 • Du må være oppdatert på presseetikk, beherske sosiale medier, ha god samfunnsforståelse og forstå hva som er relevante nyheter for RAs lesere.
 • Du kan gjerne være utdannet journalist eller ha annen studiebakgrunn, men relevant erfaring er også viktig.

Politisk journalist:

 • RA tar lokalpolitikken på alvor, holder et spesielt godt øye med det politiske liv i Stavanger, men skriver også gjerne om Sandnes- og fylkespolitikk.
 • Du må forstå politiske prosesser, vite hvordan det kommunale systemet fungerer og ha evnen til å forklare hvilke konsekvenser et kommunebudsjett får for folk flest.
 • Du kan gjerne ha erfaring fra ungdomspolitikk eller organisasjonsliv i tillegg til relevant erfaring og utdanning innen journalistikk eller samfunnsfag.
 • Du må ha evnen til å bygge ditt eget kildenettverk.

Interessert? Send gjerne en søknad innen 10. juni (merk hvilken av jobbene du er interessert i).

Kontaktinformasjon

Ønsker du informasjon om stillingene, ta kontakt med:

Du kan også kontakte:

Vi er en del av Mediehuset Dagsavisen, og samarbeider tett med våre kolleger i Oslo, Drammen, Moss og Fredrikstad. Dagsavisen RA holder til i Mediegården i Nykirkebakken i Stavanger sentrum.

SØK HER

Powered by Labrador CMS