STILLING LEDIG:

To ansatte som gir tommel opp til kamera mens de er ute på oppdrag

Vil du lede vårt digitale løft og skape ny vekst? Sør-Varanger Avis søker skrivende redaktør

For deg som jakter ansvar, utvikling og utfordringer, kan dette være en meget god mulighet.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Kirkenes

Søknadsfrist: Løpende

Om arbeidsgiver:

Sør-Varanger Avis

Sør-Varanger Avis ble utgitt første gang 14.mai 1949. Sør-Varanger Avis utgis i Kirkenes, og dekker Sør-Varanger kommune. Avisa har en stolt historie som en viktig stemme i den lokale samfunnsdebatten i over 73 år, og har hatt en god utvikling både redaksjonelt og kommersielt de siste årene. Vi er nå klare for et ytterligere løft digitalt og strategisk for å ta en posisjon i fremtiden.

Avisen ble en del av Amedia i januar 2022 og står midt i prosess med å konvertere over til nye plattformer og digitale verktøy for utvikling. Avisen har i dag en redaksjon på 4 (inkludert redaktør/daglig leder). I bedriften jobber i tillegg 4 andre faste ansatte, samt deltidsansatte bud/pakkere.

Sør-Varanger Avis er en del av Amedia, som er landets største utgiver av lokale medier med over to millioner daglige leser.

Sør-Varanger Avis har gjennom 75 års avishistorie spilt en viktig rolle i lokalsamfunn og grenseland mot nordøst. De siste årene har vi blitt en del av Amedia, og startet en reise mot en digital avisframtid.

Fra 2024 omorganiserer vi også Amedias mediehus i Finnmark, med Arne Reginiussen som ansvarlig redaktør og direktør for alle titlene. Nåværende redaktør i Sør-Varanger Avis, Frode Nielsen Børfjord, går også over i rolle som politisk redaktør for alle avisene.

Derfor søker vi nå en skrivende, operativ redaktør for lokalavisen. For deg har ambisjoner om redaksjonell ledelse og er klar for større oppgaver, kan dette være den rette utfordringen!

Noen av dine nye kolleger?

Hvem er du?

Du kan være et ungt talent, eller en erfaren journalist. Viktigere enn alder er at du har journalistisk erfaring, ambisjoner og gode tanker om lokal journalistikk. Ledererfaring er ikke nødvendig – hvis du ellers har det som skal til for å lykkes. Det inkluderer blant annet et digitalt hode fremfor sterk kjærlighet til printutgaven.

Aller viktigst er kanskje at du trigges av oppgaven, og kjenner deg igjen i utfordringen:

Sør-Varanger Avis har i dag et opplag på 2285. For 15 år siden var tallet over 4000. Kan du være den som gjør at vi nærmer oss gamle høyder?

Om du leder laget til slike suksesser, blir det en journalistisk bragd som blir lagt merke til og vil være en døråpner for mange muligheter i videre karriere.

Hva går jobben ut på?

Sør-Varanger Avis deler toppledelse med Amedias øvrige titler i Finnmark. 

Som lokal redaktør har du det operative ansvaret og leder en liten redaksjon på tre årsverk. Din viktigste oppgave er å gjøre de lokale redaksjonelle prioriteringene, slik at Sør-Varanger Avis setter dagsorden i Kirkenes og omegn.

Hverdagene handler om å lage god, relevant og interessant lokaljournalistikk for de 10.000 innbyggerne i Sør-Varanger, og alle andre som følger lokalsamfunnet.

Grensebyen Kirkenes lever tett på vår nabo i øst. Det gir jevnlig både nasjonalt og internasjonalt søkelys på byen. Dette kan gi mulighet for å sette dagsorden, og du må gjerne trigges av dette perspektivet også. 

Men det viktigste er alltid å lage god lokalavis for folk som bor og lever i Sør-Varanger.




Og du er ikke alene!

For det første har du to dyktige journalister i Kirkenes. Dere har også kontorfellesskap med iFinnmarks journalister i byen. Sør-Varanger Avis både konkurrerer og samarbeider med fylkesavisen.

Samarbeidet betyr at vi blant annet har en felles desk gjennom døgnet – som også bistår Sør-Varanger Avis. Det vil si at du og redaksjonen kan bruke mest mulig krefter på å lage god journalistikk og sette dagsorden.

Som redaktør samarbeider du også og får støtte fra øvrige redaktører i Finnmark. Blant annet med søsteravisene Finnmarksposten og Hammefestingen, med en hverdag som minner om din. Og har levert solid opplagsvekst de siste årene.

Hør også Anniken fortelle selv i vår podkast!

Hva kan vi tilby?

  • Interessante, utfordrende og lærerike redaksjonelle lederoppgaver
  • En operativ redaktørjobb hvor du får god støtte fra hele Amedia, både regionalt og nasjnalt
  • Mulighet for kompetansepåfyll, lederutvikling, med mer

  • En jobb som gir gode karrieremuligheter

  • Konkurransedyktig lønn og gode vilkår for øvrig etter avtale

  • Finnmark har også en rekke økonomiske tiltak, som nedskriving av studielån, lavere skatt, gratis barnehage, med mer

Høres dette ut som noe for deg?

Kontakt gjerne:

SØK HER

Powered by Labrador CMS