STILLING LEDIG:

Hitra-Frøya søker ansvarlig redaktør

Et av Norges sterkeste mindre mediehus søker ansvarlig redaktør

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Hitra og Frøya

Søknadsfrist: Snarest

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Mediehuset Hitra-Frøya har seks redaksjonelle medarbeidere. Mediehuset har kontor både på Hitra og Frøya, og er den ledende nyhetskanalen i de to kommunene. Selskapet har en solid økonomi med en omsetning i 2021 på 20,6 millioner kroner og et driftsresultat på 4,1 millioner kroner. Hitra-Frøya har 12 100 daglige lesere på ulike plattformer.9 av 10 leser lokalavisa ukentlig og av disse er 7 av 10 daglige digitale lesere. Dette betyr at Hitra Frøya har kommet langt i den digitale transformasjonen og er på dette området blant de beste lokalaviser i Norge. Halvparten av selskapets samlede inntekter er i dag fra digitale produkter og selskapet har i tillegg, over mange år, hatt solid driftsmargin. Hitra-Frøya er dermed godt rustet til å møte morgensdagens utfordringer i mediemarkedet.Hitra-Frøya dekker kommunene Hitra og Frøya som med sine 10.500 innbyggere skiller seg ut blant distrikts-kommuner i Norge med sterk befolkningsvekst, høy andel fremmedspråklige innbyggere og en maritim sektor i sterk utvikling med blant annet seks børsnoterte -selskaper knyttet til havbruks-næringen.Mediehuset Hitra-Frøya er en del av Polaris Media Midt-Norge AS, som igjen er en del av Polaris Media ASA. Polaris Media ASA er et børsnotert selskap, og et av Skandinavias største mediehus- og trykkerikonsern. Konsernet som har hovedkontor i Trondheim består av 67 hel- og deleide mediehus i Norge og Sverige. Utover dette eier også Polaris Media syv trykkerier og seks regionale distribusjonsselskaper.

Dagens ansvarlige redaktør, Bjørn Rønningen, går over i nyopprettet stilling som prosjektredaktør for lokale mediehus i Polaris Media Midt-Norge. I den sammenheng søker mediehuset etter ny ansvarlig redaktør.

  • Som redaktør er du ansvarlig for mediehusets publisistiske plattformer og sørger for at avisa ivaretar uavhengighet, saklighet og samfunnsansvar. Hitra-Frøya har kommet langt med å etablere daglige digitale leservaner. Som følge av dette har veksten i antall abonnenter de siste fire år vært den høyeste i Polaris Media. Også sammenlignet med lokalaviser i Norge er Hitra-Frøya blant avisene med sterkest vekst. Fortsatt god vekst i leseroppslutning og antall abonnenter er fortsatt en viktig målsetting.
  • Som leder er du først og fremst en lagbygger med engasjement for videre utvikling.Du evner å gjennomføre endringer, og du er tydelig på hva du vil.

  • Du har en god penn, solid presseetisk plattform og bred erfaring fra arbeid med større nyhetssaker.

  • Som redaktør leder du redaksjonen, både strategisk og i det daglige arbeidet medenkeltsaker. Vi ønsker oss en redaktør som også selv går inn i den daglige produksjonen.

  • Redaktøren skal være tett på Hitra og Frøya kommuner. Derfor er det en fordel om du bor enten på Hitra eller Frøya eller ønsker å bosette deg her.

Ansvarlig redaktør rapporterer til styrets leder, og er en del av konsernets redaktørsamarbeid, der vi bygger kompetanse og utveksler erfaring. Vi tilbyr en spennende og uavhengig jobb med gode utviklingsmuligheter og konkurransedyktige vilkår.

Søknadsfrist: Snarest – søknader vurderes fortløpende. Tiltredelse etter avtale.

Kontaktinformasjon:

  • Jan Tore Hamnøy, rådgiver, tlf: 411 02 200
  • Henning Johansen, styreleder, tlf: 915 37 200

SØK HER

Powered by Labrador CMS