STILLING LEDIG:

Stortinget inne

Stortinget søker seksjons­leder for besøk og formidling

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 14. oktober

Om arbeidsgiver:

Stortinget logo

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst.

Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 500 medarbeidere.

Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen».

Vi søker seksjonsleder for besøk og formidling

Vil du lede og videreutvikle et drivende og kreativt kompetansemiljø innen formidling? I kommunikasjons- og formidlingsavdelingen er det ledig stilling som seksjonsleder for besøk og formidling.

Demokratiet er i stadig endring og utvikling, og kan bli utfordret også i Norge. Vi er på jakt etter deg som finner en sterk motivasjon i å formidle om demokratiet og Stortingets virksomhet til innbyggerne, og som greier å omsette dette betydningsfulle oppdraget til daglig ledelse og styring.

Seksjon for besøk og formidling teller 14 medarbeidere og har ansvaret for omvisninger og læringsspill for besøkende grupper samt Stortingets øvrige pedagogiske tilbud til skolen. I tillegg driver seksjonen utvikling og forvaltning av digitale lærings- og formidlingsressurser, og formidler om Stortingets virksomhet og historie gjennom arrangementer, kurs, utstillinger samt trykket materiell. Til seksjonen ligger også den administrative forvaltningen av formidlingstilbudet.

Ansvar og hovedoppgaver

Som seksjonsleder vil du få det overordnede faglige ansvaret for videreutvikling og forvaltning av hele formidlingstilbudet tilhørende seksjonen. Seksjonsleder har for tiden personalansvar for en gruppeleder som håndterer seksjonens driftsrelaterte oppgaver.

  • Lede Stortingets arbeid med utvikling av tilbud og tjenester innenfor formidlingsområdet, som utvikling av nye formidlingskonsepter (stedlig og digitalt), arrangementer, jubileer og utstillinger og drift av besøkstilbudet for prioriterte målgrupper
  • Ansvar for oppfølging av avtaler og kontakt med seksjonens leverandører
  • Inngå i avdelingens ledergruppe og bidra til å utvikle avdelingen i henhold til virksomhetsstrategi og kommunikasjonsstrategi
  • Aktivt jobbe for å ivareta et godt arbeidsmiljø og bidra til gode samhandlingsrutiner med øvrige enheter i Stortingets administrasjon
  • Ansvar for seksjonens budsjett og resultatmål
  • Personalansvar

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves det:

  • Høyere utdanning innen relevante fag, for eksempel kommunikasjon, pedagogikk, samfunnsfag eller humanistiske fag, fortrinnsvis mastergrad. Særlig relevant erfaring kan kompensere for manglende formalkompetanse
  • Relevant erfaring med å lede andres arbeid, med dokumenterte resultater
  • Bred erfaring og oppdatert kompetanse med formidlingsarbeid og forvaltning og utvikling av formidlingskonsepter, både stedlige og digitale
  • Erfaring med publikumstjenester i et større volum
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Det er ønskelig med:

  • Forståelse for politiske prosesser og parlamentarisk arbeid

Personlige egenskaper

Vi søker deg som:

  • Er trygg i lederrollen og har evne til å motivere medarbeidere med høy faglig kompetanse
  • Har høy arbeidskapasitet og trives med å turnere mange oppgaver samtidig
  • Er tydelig, involverende og delegerende
  • Har evne til å tenke langsiktig, og til å se hvordan mål og strategier stiller krav til daglig ledelse og styring
  • Skaper gode relasjoner og samhandler godt med andre
  • Har utpreget gode kommunikasjonsevner

Vi legger vekt på god rolleforståelse og personlig egnethet.Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres for nivå BEGRENSET.

Hvorfor skal du velge oss?

Vi kan tilby en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø, med en unik arbeidsplass sentralt i Oslo sentrum.

Stillingen lønnes som seksjonsleder for tiden i lønnsspenn kroner 895 500- 966 300 per år, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring.. For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurdere. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid.

Stortinget er opptatt av mangfold, og ønsker å være en arbeidsplass som speiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte til å søke jobb uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Stortinget legger arbeidsforholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du fra oss.

Kontaktinformasjon

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

  • Mona Mortensen Krane, avdelingssjef, tlf. 984 49 796
  • Janne Berg Jønsson, gruppeleder, tlf. 932 52 253
  • Peder Lund, konsulent i Capus AS, tlf. 977 35 088

Søknad, CV og attester/vitnemål sendes elektronisk via denne siden "Søk her" innen 14. oktober 2024. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring: https://www.stortinget.no/personvern-rekruttering

Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

SØK HER

Powered by Labrador CMS