STILLING LEDIG:

Advokatbladet søker journalist til ettårig vikariat

Har du spesiell interesse for juss, advokatbransjen og rettsstaten, eller er du jurist-utdannet? Nå har du mulighet til å utvikle dine kunnskaper og samtidig få innsikt i en spennende bransje i rask utvikling.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Ettårig vikariat

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 1. Mai

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Advokatbladet feirer i år sitt 100-årsjubileum, og kommer ut med ni utgaver i året. Samtidig satser vi kraftig på nett, og er inne i en sterk utvikling på Advokatbladet.no. Vi jobber hardt hver dag for å være nyhetsledende og relevante innenfor våre stoffområder, og stiller høye krav til nøyaktighet og presisjon. Til nett produserer vi ferske nyhetssaker daglig.

Vårt papirmagasin er nylig redesignet. For 2020 ble vi tildelt hederlig omtale i Fagpressen for Årets koronasak. Juryen uttalte blant annet dette: «Dette fagpressebladet har gjennom en rekke velskrevne saker og gode bilder beskrevet rettsapparatet da Norge måtte stenge ned 12. mars. Store deler av den tredje statsmakten stanset opp.»

Advokatbladet eies av Advokatforeningen. Over nitti prosent av landets advokater er medlemmer av Advokatforeningen.

Bladet er medlem av Fagpressen og følger Redaktørplakaten.

En av våre journalister skal ut i foreldrepermisjon, og vi søker etter en vikar som kan lage saker både til nettsidene og til vårt nyhetsmagasin. Redaksjonen består av to journalister og en skrivende redaktør.

Vi skriver om saker som er av betydning for advokater og advokatbransjen, om trender, utviklingstrekk, rammevilkår og mennesker, og også om rettspolitikk, rettsutvikling og rettsstaten. Vi mener selv at fagområdet både er svært viktig og veldig interessant.

Vi er ofte ute på reportasjejobber, og dekker også events og debatter. Vi møter mange flinke, inspirerende personer med stort engasjement.

Det er en forutsetning at du har journalistisk forståelse og kjenner etikken, og at du kan skrive nyhetssaker raskt og selvstendig. Vi forventer at du har egne ideer til saker og evner å lete frem godt stoff fra vårt brede fagfelt, og at du er entusiastisk og har god vurderingsevne.

Du må kunne ta gode bilder, kunne publisere innhold på nett, og formidle komplisert stoff på en lettfattelig og poengtert måte.

Vi er en liten og tett redaksjon, og ser etter en vikar som heier på laget, som liker å jobbe i team, som ønsker å utvikle seg, har stor arbeidskapasitet, er digitalt innfødt og god på sosiale medier.

Noe kvelds- og helgearbeid og reising må påregnes.

Redaksjonen deler lokaler med Advokatforeningens sekretariat, og du vil bli en del av et hyggelig, morsomt og sosialt miljø med et trettitalls kolleger sentralt i Oslo sentrum.

Kontaktinformasjon:

Søknad med arbeidsprøver sendes til [email protected]

Søknadsfrist: 01.05.2021
SØK HER

Powered by Labrador CMS