STILLING LEDIG:

Lofotposten søker ansvarlig redaktør

Hvis du har solid erfaring fra ledelse av redaksjonell virksomhet og samtidig god kommersiell forståelse, bør du lese videre.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Svolvær

Søknadsfrist: Snarest

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Lofotposten er Lofotens største og eldste avis. Vi har lokalkontor i Leknes og hovedkontor i Svolvær. Avisen dekker kommunene Vågan, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes. Lofotposten har i dag 18 ansatte, og omsetter for ca. 30 millioner kroner. Lofotposten er en del av aviskonsernet Amedia.

Lofotposten har som ambisjon å gjøre Lofoten til et bedre sted å bo i. Vi har vært tett på og engasjert i lokalsamfunnet i 125 år, og søker nå ny toppleder for et slagkraftig mediehus som leverer nyheter døgnet rundt, sju dager i uka. Er det noe for deg?

Hvis du har solid erfaring fra ledelse av redaksjonell virksomhet og samtidig god kommersiell forståelse, bør du lese videre. Vi ser etter en tydelig lokalavisredaktør som står fjellstøtt i krevende redaksjonelle avgjørelser, og samtidig gløder for forretningsutvikling. Dette er noe for deg, om du er en god motivator som får andre med på endringer og er flink til å skape engasjement og entusiasme.

Toppleder i Lofotposten er både ansvarlig redaktør og administrerende direktør, og får ansvar for 18 ansatte med både redaksjonelle, kommersielle og administrative oppgaver. Vi søker en leder som har en klar forståelse av hvordan Lofotposten kan styrke den redaksjonelle posisjonen i et svært spennende avismarked, møte økt konkurranse, være en pådriver for samarbeid og sikre at avisa når sine økonomiske mål.

Om jobben

For å lykkes med dette, tror vi rette kandidat har følgende erfaringer:

 • Du har dyp innsikt i hvilket innhold som engasjerer moderne folk i Lofoten
 • Du har dyp samfunnsforståelse og stor presseetisk innsikt
 • Du har redaksjonell ledererfaring, trigges av å jobbe mot klare mål og ønsker å være en drivende kraft i et sterkt lederteam
 • Du er en typisk kulturbygger, og kan dokumentere gode resultater fra endringsledelse
 • Du er en pådriver for den digitale utviklingen
 • Du omfavner alle muligheter som finnes for redaksjonell utvikling basert på analyse og systematisk tilnærming med hele Amedia i ryggen

Hva ser vi etter?

Vi skal skape det beste arbeids- og utviklingsmiljøet i Lofoten. Da trenger vi den beste topplederen. For å lykkes, tror vi følgende ferdigheter er viktige:

 • Du er en engasjert, inkluderende og tydelig leder
 • Du evner å inspirere dine medarbeidere
 • Du forstår mennesker og ser dem
 • Du tåler å stå i stormen
 • Du er faglig sterk, og tar gode valg
 • Du er uredd og endringsorientert
 • Du har god oversikt og har evne til å prioritere

Vårt løfte til deg

Vi lover deg en rolle i en lokalavis som betyr noe for folk i Lofoten. Vi har eksistert siden 1896, og er i rivende utvikling. Hver dag serverer vi journalistikk og innhold som ligger tett opptil hva leserne snakker om og er opptatt av. I tillegg utvikler vi Lofotens beste arbeidsplass - vi skal bli det beste arbeids- og utviklingsmiljøet for alle som vil jobbe i media i regionen. Vi har Amedia med oss i denne ambisjonen, og har dermed et av verdens beste utviklings- og analysemiljøer i ryggen.

Kontaktinformasjon:

Synes du dette er motiverende? Da bør du søke, eller ta en uforpliktende prat med vår rådgiver Bård Idås ([email protected])

Lofotposten er en del av Amedia. Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe i Amedia her.

Søknadsfrist: snarest
SØK HER

Powered by Labrador CMS