STILLING LEDIG:

NRK søker sosiale medier-journalist

Vil du være med å formidle NRKs beste journalistikk og herligste øyeblikk til et stort publikum i sosiale medier?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 16. januar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Vi søker deg som vil ha et vikariat på den sentrale SoMe-desken med ansvar for presentasjonsjournalistikk på Facebook, Instagram og Twitter. Vi strekker oss hver dag for at NRK skal beholde sin posisjon som det best likte mediehuset med høyest tillit i sosiale medier. I vår redaksjonen velger vi ut innhold som tilrettelegges og presenteres for dette publikummet. Vi mottar stoff fra mange redaksjoner i NRK og samarbeider tett med disse for å gi den enkelte post best mulig vilkår slik at den når ut og trekker publikum inn til NRKs egne plattformer.

Arbeidsoppgaver

Alle journalistene i redaksjonen har tidvis vaktsjefansvar for NRKs "moderkonto" på Facebook, Instagram og Twitter. Vi lager innsalgstekster til alle typer innhold, og vi redigerer, tekster og legger NRKs maler på utvalgte videoklipp og stories. Du får jevnlig ansvar for å presentere for redaksjonen fersk statistikk fra plattformene vi leverer til. Selv om vi i det daglige jobber med tredjepartsplattformer, kan du bli bedt om å lage innhold til nrk.no av og til.

Vi skal stimulere til et godt samarbeid innad i bedriften slik at alle NRKs kontoer i sosiale medier sammen når et stort publikum og viser disse inn til NRKs tilbud på nett, tv, radio og podkast.

Kvalifikasjoner

Utdanning innen journalistikk eller medierelaterte fag. Dokumentert relevant arbeidserfaring kan veie opp for manglende fagrettet utdanning.

Du har driftet sosiale medie-kontoer for større organisasjoner eller bedrifter før og kjenner de enkelte SoMe-plattformene godt slik at du vet hvilken type innhold som passer hvor.

Du kan lese, forstå og gjøre bruk av innsikt i statistikk og analyse.

Du kan foreta bildebehandling og videoredigering. Vi bruker Adobes verktøy.

Du vet hvordan man snakker til et stort publikum, men også hvordan man én-til-én spiller ball med samarbeidspartnere som skal levere innhold til SoMe, slik at resultatet blir best mulig.

Vi stiller høye krav til dine ferdigheter i bokmål og nynorsk. Du skal henvende deg til NRKs publikum på begge målformer ved å skrive et feilfritt, lett og forståelig språk.Du har erfaring med nettjournalistikk og kjenner presseetikken.

Du er strukturert og kan ta ansvar for å legge publiseringsplaner, påse at disse blir fulgt og evaluere publikumsbruken underveis i publiseringsløpet. Dersom du får ansvar for å lage SoMe-planer for en hel serie eller et større event, vil du i ettertid bli bedt om å levere en analyse av hvordan et prosjektet har fungert i sosiale medier.Du holder deg oppdatert på aktualiteter og kan legge frem relevante ideer i redaksjonen.

Personlige egenskaper

Du har glimt i øyet og er tålmodig og smidig i møte med NRKs publikum i kommentarfeltene. Likeledes er du samarbeidsvillig og fleksibel i møte med kolleger fra andre avdelinger. Du bistår redaksjonen i å gå foran som et godt eksempel i utførelsen og implementeringen av bedriftens strategi.

Vi tilbyr

Vikariat frem til 28.02.2023, med tiltredelse etter avtale.

Et miljø med høy SoMe-faglig kompetanse der ideene er mange og latteren sitter løst. Her er det ofte god nerding og mulighet til å lære mye. Det er lett å stille spørsmål og høy sannsynlighet for å få ivrige tilhørere til kunnskapen du bringer med deg. Du får samarbeide med fagfolk fra hele bedriften og har tilgang til kantiner, bibliotek, trimrom og bedriftsidrettslag.

Vi jobber turnus mellom kl. 8.00 og 22.30. I løpet av en syvukersperiode, har du om lag fem kveldsvakter og én arbeidshelg. Resten av arbeidet foregår på dagtid.

Kontaktinformasjon:

  • Hege Øygaren, redaksjonssjef, tlf: 906 27 733

SØK HER

Powered by Labrador CMS