STILLING LEDIG:

Store norske leksikon søker kommunikasjons­rådgiver

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 10. oktober

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Store norske leksikon er et ambisiøst kunnskapsprosjekt. Vi ønsker å bidra til å gjøre det norske internettet bedre, ved å gjøre kvalitetssikret kunnskap lett tilgjengelig for folk. Store norske er en ren digital tjeneste og vi er Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet har i dag opp til 3,2 millioner unike brukere i måneden, og det leses 600 000 artikler i leksikonet hver dag. Det er vi skikkelig stolte av!

Norges største nettsted for kunnskapsformidling, med over 3 millioner lesere i måneden, er på jakt etter en ny kommunikasjonsansvarlig. Vi søker deg som skriver godt, har erfaring fra kommunikasjonsarbeid, politisk teft, sterk medieforståelse og et våkent journalistisk blikk. Du brenner for formidling og har lyst til å jobbe med et unikt kunnskapsprosjekt. Store norske leksikon er godt kjent og mye brukt blant de yngste nettbrukerne, men i befolkningen ellers ønsker vi å bli mer kjent og brukt. Har du lyst til å hjelpe til?

Du har sannsynligvis bakgrunn fra kommunikasjonsarbeid, journalistikk eller organisasjonsarbeid, og har trolig universitetsutdannelse, erfaring med lobbyarbeid, tekstredigering og/eller sosiale medier. Du har lyst til å lære mer om områdene du ikke har erfaring fra, og vil kunne påvirke og forme dine egne arbeidsoppgaver. Du vil også bli redaktør for flere områder av leksikonet. Redaktørene i Store norske har som jobb å utvikle innholdet i leksikonet og helheten i prosjektet videre. Én av de sentrale oppgavene er å hjelpe fagfolk med å gjøre kunnskap forståelig, i form av gode leksikontekster.

Stillingen

Jobben som kommunikasjonsrådgiver innebærer å:

 • Planlegge og gjennomføre kommunikasjonsaktiviteter i tett samarbeid med sjefredaktør og resten av redaksjonen
 • Planlegging og gjennomføring av arrangementer, koordinering av internasjonalt samarbeid
 • Mediehåndtering, bidra til økt bruk av leksikonet som kilde, få kommunisert gode historier om leksikonet til mediene
 • Oppfølging av sosiale medier
 • Jobbe med kommunikasjon mot leserne
 • Kommunikasjon mot medlemsorganisasjonene våre (universitetene m.m.)
 • Kommunikasjon mot de fagansvarlige, forfatterne og andre
 • Lage presentasjoner som forteller de gode historiene
 • Kommunikasjonsrådgiver er også redaktør for en rekke fagområder i leksikonet, og har særlig ansvar for å planlegge og styre innholdsutviklingen i innen disse områdene. Arbeidsoppgavene er blant annet å velge ut og verve fagansvarlige, motivere og lede dem så de oppdaterer der det trengs, redigere tekster fra fagansvarlige og andre, sørge for at innholdet holder god kvalitet og følger en høy standard.

Arbeidet fordrer med andre ord lyst og god evne til å fortelle de gode historiene. Du blir engasjert av formidling og har øye for hva leserne, medlemmene og mediene trenger. Du må ha god evne til å tilpasse deg og samarbeide med andre. Det er forventet at du er selvgående og at du tar initiativ når du er usikker eller står fast. Jobben passer for deg som liker å ta sluttansvar og som stiller store krav til kvaliteten i arbeidet du gjør.

Vi oppfordrer folk med flerkulturell bakgrunn og nedsatt funksjonsevne om å søke.

Arbeidssted er Oslo sentrum.

Redaksjonen

Vi har tre funksjoner å fylle nå: Redaktør, kommunikasjonsrådgiver og redaksjonsassistent. Dersom du kan fylle mer enn én av disse funksjonene er det en stor fordel. Gi en beskrivelse av hvordan du kan bidra til flere sider av leksikonet, hva du har mest erfaring med og trives best med. Les her.

Store norske utvikler digitale tjenester, og det er en fordel om du også behersker bildebehandling og Indesign.

Redaksjonen har en uformell omgangsform med tidvis høyt arbeidspress i et tett arbeidsmiljø der utfordringer ofte blir avklart med resten av redaksjonen underveis. Oppgavene og oppdraget vårt er i stadig endring, så du må trives med å snu deg raskt rundt. Vi kan tilby fleksible lønns- og arbeidsvilkår, og vi kan love en jobb med gode muligheter for læring og utvikling. Og ikke minst får du en gjeng med strålende kollegaer!

Bli kjent med oss!

Vi vil gjerne at du setter deg inn i jobben før du søker, se lese- og aktivitetstips for å bli kjent med Store norske leksikon. Les her.

Alle henvendelser og søknader behandles konfidensielt.

Søknaden

Søknaden bør inneholde:

 • Et søknadsbrev der du fortelle om deg selv, hvorfor du tror at du passer til stillingen (eller flere av stillingene), hva du kan tilføre redaksjonen og leksikonet, og hvorfor du vil jobbe hos oss. Vi er særlig opptatt av språkkompetansen din, erfaring du har med å jobbe med tekst og digital erfaring. Les hele denne stillingsutlysningen og ta en titt på lenkene du finner.
 • Legg ved en CV som viser yrkeserfaring, utdanning og annen relevant erfaring. Dersom du har flerkulturell bakgrunn eller kompetanse er det fint om du framhever det.

Det er enklest for oss dersom søknadsbrevet og CV-en er i PDF-format.

Kontaktinformasjon:

SØK HER

Powered by Labrador CMS