STILLING LEDIG:

Sykepleien har ledig vikariat som redigerer

Sykepleien søker etter redigerer i et halvt års vikariat i 60 prosent stilling.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat, deltid

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 10. februar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Sykepleien er et redaksjonelt uavhengig tidsskrift som utgis av Norsk Sykepleierforbund. Tidsskriftet produserer kvalitetsjournalistikk og er en viktig kanal for publisering av fag- og forskningsartikler. Hovedkanalen er sykepleien.no, men årlig utgis også 6 større temautgivelser på papir med et opplag på 120 000 eks. Sykepleien er blant de mest prisbelønnede publikasjoner i norsk fagpresse, og redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. I 2021 satses det spesielt på utvikling av videojournalistikk og av et digitalt læringssenter.

Vi ønsker en medarbeider som ser på dette vikariatet som en anledning til å skaffe seg verdifull erfaring og kompetanse.

Tidsskriftet Sykepleien publiserer årlig cirka 100 fagartikler skrevet av sykepleiere og annet helsepersonell. Som redigerer hos oss skal du være med på å sikre at fagartikler holder høy språklig kvalitet.

Hovedoppgavene er språkvask av manus og desking og korrektur av artikkelmanus etter at disse er blitt godkjent av fagredaktørene i Sykepleien. Redigereren skal ha sikker språkføring og evnen til å kunne trekke ut essensen i artiklene.

Fagartiklene på sykepleien.no skal være leservennlige, tilpasset vår primære målgruppe: sykepleiere.

Arbeidsverktøy er Word og Drupal for nettpublisering. Artiklene publiseres – sammen med bilder og tilhørende tabeller og figurer – løpende på sykepleien.no. Redigereren samarbeider tett med redaksjonens to fagredaktører, grafisk designer og manusredaktør. Arbeidet gir også mulighet til å bidra med innholdsproduksjon til Sykepleiens digitale læringssenter og til annet prosjektrelatert arbeid.

Vi søker en medarbeider med følgende kvalifikasjoner, egenskaper og erfaring:

  • Journalistutdanning og/eller språkutdanning på høgskolenivå. Relevant erfaring med redaksjonell tekstbearbeiding kan unntaksvis kompensere for formell utdanning.
  • Gode kommunikasjonsferdigheter.
  • Erfaring med digital formidling og god kompetanse og kjennskap til grunnleggende digitale verktøy.
  • Kjennskap til helseterminologi og erfaring fra fagformidling er en fordel.

Personlige egenskaper:

Arbeidet krever at du er nøyaktig, fleksibel og strukturert. Du må kunne jobbe med flere prosjekter/artikler på én gang og ha gode samarbeidsevner. Vi ønsker også at du er en bidragsyter i vårt inkluderende arbeidsmiljø.

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Vi kan tilby et aktivt, lærerikt og høyt kompetent arbeidsmiljø samt:

  • tariffavtale
  • pensjonsordninger i KLP
  • reise-, ulykkes- og gruppelivsforsikring
  • konkurransedyktig lønn
  • fleksibel arbeidstid
  • kantineordning og gode velferdsordninger

Tiltredelse etter avtale, men vikariatet er ledig per dags dato.

Ta gjerne kontakt med ansvarlig redaktør Barth Tholens på telefon 408 52 179 eller manusredaktør Signe Marie Flåt på telefon 992 73 284. Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.

Søknadsfrist: 10. februar 2021
SØK HER

Powered by Labrador CMS