STILLING LEDIG:

Har du lyst til å etablere og lede NRKs teknologimiljø i Bodø?

NRK etablerer et produkt- og teknologiutviklingsmiljø i Bodø

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: fast

Arbeidssted: Bodø

Søknadsfrist: 03. mars

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Vi er i gang med etableringen av produkt- og teknologiutviklingsmiljøet vårt i Bodø. Denne etableringen gir oss mulighet til å rekruttere fra, og i, hele landet. Vi har langsiktige mål om å vokse og styrke vår evne til å utvikle og forvalte de beste produktene og tjenestene til publikum.

Ambisjonen vår er å bygge et faglig sterkt miljø hvor ansatte opplever tilhørighet og fellesskap med sine kollegaer i Oslo. Ansatte i Bodø vil samlokaliseres med NRK Nordland, men miljøet blir en utvidelse av produkt- og teknologiutviklingsmiljøet i Oslo.

Produkt- og teknologiutviklingsmiljøet i NRK består av omtrent 370 ansatte som designer, utvikler, forvalter og drifter NRKs publikumsprodukter som NRK TV, NRK Radio, Yr, NRK Super, NRK.no. Vi flytter nå utvikling av værtjenesten Yr fra Oslo til Bodø. Miljøet i Bodø vil gradvis overta ansvaret for design og utvikling av Yr.

Yr er et samarbeidsprosjekt hvor Meteorologisk institutt bidrar med værdata og fagkunnskap innen meteorologi, og NRK bidrar med utvikling og design av tjenesten. Yr er viktig for å sikre liv og verdier i Norge, og har værvarsler for 11 millioner steder i hele verden. Yr har på det meste 10 millioner brukere i uken. Halvparten av dem er fra Norge. Yr er særlig populær i andre nordiske land, i Tsjekkia, Sør-Afrika og Tyskland. Yr har vunnet en rekke priser, blant annet for tilgjengelighet og design, og nå sist gull for originalitet og innovasjon i World Meteorological Organizations kåring av de beste værappene i verden.

Vi søker nå en engasjert og fremoverlent leder som vil etablere og lede produkt- og teknologiutviklingmiljøet i Bodø som i første omgang vil få ansvaret for utvikling av Yr.

Vi ser etter deg

Vi ser etter deg som kanskje har en gründer i magen og som har erfaring med å lede teknologimiljøer eller produktutviklingsteam. Du har genuin interesse for å jobbe med produktutvikling, teamutvikling og gjennom menneskene i teamet skape energi, engasjement og fellesskapsfølelse. Samtidig jobber du kontinuerlig med å skape og ivareta samhold og tilhørighetsfølelsen med produkt- og teknologimiljøet i Oslo, slik at teamets identitet er forankret i et større fellesskap.

Vi søker deg som er engasjert og idérik, og kan skape gode dialoger med ulike mennesker i og utenfor organisasjonen. Vi tror du har et driv og et engasjement som gjør at du får gjennomført de målene vi har satt oss.

Du får stor frihet til å forme rollen din sammen med de nærmeste kollegaene dine, og utvikle oppgavene i takt med etableringen av miljøet. Ettersom dette er en nyopprettet rolle, kan den endres under endrede forutsetninger.

Denne rollen inngår i ledergruppen i Produkt- og teknologiutvikling (PTU) og vil rapportere til Leder for PTU. Sammen med øvrige ledere i avdelingen vil du bidra til kontinuerlig utvikling av en god og felles kultur i Bodø og i Oslo.

Ansvarsområder og oppgaver

 • Lede etableringen av ett eller flere produkt- og teknologiutviklingsteam i Bodø
 • Definere og etablere gode arbeidsprosesser og samarbeidsarenaer med egne og øvrige produkt- og teknologiteam og miljøer
 • Bidra til smidighet og fremdrift ved å fjerne hindringer og sikre nødvendige møtepunkter, rolleavklaringer, beslutninger eller annet teamet trenger
 • Sammen med utviklerne, være kravstiller og koordinator for teknisk kvalitet og stabilitet slik at alt er testet og fungerer som det skal når det gjelder
 • Være med å rekruttere folk til teamet
 • Jobbe kontinuerlig med å bygge kultur, felleskap, og samhold i teamene
 • Bidra til utforming av strategiske mål for teamet i samarbeid med strategiske ledere
 • Delta og bidra i felles aktiviteter for faglig utvikling av produktutviklingsmiljøet

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning innen teknologi, IT, design, produktutvikling, entrepreneurskap eller lignende. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning.
 • Bred erfaring enten fra ledelse av nye team eller etablering av nye miljøer og avdelinger
 • Erfaring med å lede produktutviklingsteam, gjerne fra teknologi-og/eller mediebransjen
 • Erfaring med å lede smidige team over tid, og arbeide med kontinuerlige forbedringer
 • Kan vise til oppdatert kompetanse rundt smidig tankesett, organisering og arbeidsform
 • Erfaring med start-ups, etablering av nye kontorer og miljøer er en fordel
 • Kjennskap til det lokale miljøet og et godt nettverk er en fordel

Oppdraget vårt NRK er hele Norges rikskringkaster. Vi sørger for at alle i Norge får tilgang på god og sann informasjon. Våre tjenester og tilbud skal føre oss tettere sammen, slik at vi kan lære av hverandre og om hverandre. Det betyr ikke at alle skal like alt vi skaper. NRK skal favne også det smale; løfte stemmer som ikke lyttes til. Men du skal alltid føle deg velkommen. For å få til dette, må vi som jobber hos NRK speile menneskene som bor i samfunnet vårt, slik at vi kan vi forstå de forskjellige behovene som finnes. Altså ønsker vi oss medarbeidere med ulik erfaring, bakgrunn og forutsetninger. Det er dette vi kaller samfunnsoppdraget vårt.

Et av Norges beste miljøer NRK er flere ganger kåret til en av landets beste arbeidsplasser i medie- og kommunikasjonsbransjen. Dette er ikke tilfeldig. At du skal trives er helt sentralt i NRKs filosofi. Hvorfor folk liker seg hos NRK finnes det flere grunner til, og mange trekker frem fellesskapet. Hos oss finner du stort mangfold. Både faglig, kulturelt og sosialt. Her finner du mange populære arenaer der vi møtes for å oppleve, diskutere, feste, spille eller helt andre ting. I tillegg arrangeres det flere faglige arrangement, som spennende innovasjonsdager og fagdag, der vi høster og deler kunnskap, og diskuterer fag. Les gjerne om tanker om trender og teknologi, både i og utenfor NRK, på bloggen https://nrkbeta.no/

Hva vi tilbyr

Hos NRK får du være med på et spennende og viktig samfunnsoppdrag. Du får jobbe fritt og kvalitativt, med innovasjon, utvikling og egenutvikling. Du får mulighet til å være med på en spennende reise, hvor du får stor frihet til å forme din egen hverdag. Du får også mulighet til å samarbeide med svært dyktige medarbeidere og ledere. Og ta del i fellesskapet hos et av landets beste arbeidsmiljø. Vi er ikke lønnsledende, men tilbyr konkurransedyktige betingelser, svært gode pensjons- og forsikringsordninger, og velferdstilbud.

Kontaktinformasjon:

Søknadsfrist: 03.03.2021

SØK HER

Powered by Labrador CMS