STILLING LEDIG:

Sommarjobb i NRK Sport

Vi ser etter journalistar med gode evner til, og eit intenst sug etter, å formidle nyheter og engasjerande historier til eit stadig meir kresent publikum som NRK gjerne vil skal velge oss.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Sommervikar

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 25. januar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NRK skal styrke demokratiet, og vi skal samle og engasjere alle som bor i Norge. Som Norges offentlig finansierte allmennkringkaster og mediehus, har vi et omfattende allmennkringkasteroppdrag. Gjennom TV, radio og andre medieplattformer skal vi bidra til et nysgjerrig og inkluderende samfunn. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig, troverdig. Vi har kontorer og medarbeidere i hele landet, og ønsker flere kollegaer med digital eller flerkulturell kompetanse.

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

NRK-sporten treng også i 2021 dyktige og engasjerte sommarvikarar i perioden frå juni til ut august. Konkret periode blir avklart med den enkelte.

Korona-pandemien gjer planlegginga av sommaren utfordrande. Vi må inntil vidare førebu oss på at alle arrangement blir avvikla etter planen. Det store som skal skje i sommar er EM i fotball og OL, som begge vart offer for pandemien i 2020.

Sommarvikariata blir knytt til den fleirmediale nyheitsdesken på Marienlyst, med produksjon for nett(inkl.sosiale medier), TV og radio.

NRK Sport er størst på direktesendt sport i Norge. Vi formidlar ca.1300 timar sport direkte året.NRK skal spegle mangfaldet i det norske samfunnet. Har du fleirkulturell kompetanse, eller nyttar nynorsk, er du difor ein interessant søkjar fordi NRK ønsker å styrke seg på desse områda.

Totalt arbeider det rundt 90 personar i NRK-sporten, fordelt på ei rekkje fag-grupper.

Arbeidsoppgåver:

Vi skal rekruttere journalistar til ulike plattformer. Det er ønskeleg at du kan pendle mellom plattformene:

-Nettdesken, som hurtig formidlar siste nytt på NRK.no , men som i tillegg alltid har meir omfattande satsingar på gang.

-SoMe-desken, der oppgåvene blir å lage videoinnhald til Instagram- og Facebook-kontoane våre og til NRK.no. Det er ønskeleg med VJ-erfaring og redigeringserfaring i Premiere og After Effects.

-TV-og radio-desken, som produserer til ulike nyheitssendingar og til lengre sendeflater.

Vi treng òg journalistar med erfaring som redaksjonelle arbeidsleiarar for å kunne steppe inn som vaktsjef når det er behov for det.

Det er fint om søkjarane spesifiserer spisskompetansen sin.

Kvalifikasjonar:

 • Du må ha dokumentert journalistisk erfaring frå internett og/eller TV og radio.
 • Du må ha dokumentasjon på utdanning innan journalistikk frå universitet eller høgskule.
 • Du må kunne bruke og lett tilegne deg teknologien og verktøya som er i bruk i ei moderne mediebedrift.

Personlege eigenskapar:

 • Du må vere lidenskapleg interessert i, og ha kunnskap om, sport.
 • Du må vere ein god historieforteljar og ha eit godt munnleg og skriftleg språk.
 • Du må vise engasjement, energi og initiativ og vere i stand til å jobbe fram eigne saker.
 • Du må ha ha nyhetsteft og kunne jobbe raskt under tidspress.
 • Du må beherske NRK sine publiseringssystem.
 • Du må vere innstilt på å jobbe på ulike plattformer.

Vi tilbyr:

 • Spennande og aktive månader i Norges største sportsredaksjon.
 • Eit pulserande og godt arbeidsmiljø med mykje kunnskap.
 • Høgt tempo og godt humør.
 • Grunnleggande innføring i bruk av dataverktøy

Løn blir fastsett etter gjeldande tariffavtalar. NRK er omfatta av Offentleglova sine paragrafar om rett til innsyn i søkjarlister. Søkjar må grunngje eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikkje blir akseptert, vil søkjar bli varsla og kan eventuelt trekkje søknaden.

Kontaktinformasjon

Søknadsfrist: 25.01.2021
SØK HER

Powered by Labrador CMS