STILLING LEDIG:

NRK søker distriktsredaktør til Oslo og Viken

Vi søker etter en tydelig og engasjert redaktør som vil utvikle journalistikken og løse samfunnsoppdraget regionalt og nasjonalt. Som leder er du en utpreget lagspiller som brenner for å fornye journalistikken, fortellerformatene og medarbeidernes kompetanse.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo (fleksibelt)

Søknadsfrist: 25. oktober

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Arbeidsoppgaver

NRK Oslo og Viken har et bredt oppdrag og har egne redaksjoner i både Oslo, Drammen og Fredrikstad. Distriktskontoret oppnår stadig sterkere resultater digitalt, og det er stor vilje i redaksjonene til å prøve ut nye grep innen journalistikk, historiefortelling og kontakt med publikum. Det er en tydelig ambisjon å løfte gode lokale saker fra hele dette området opp til regional og nasjonal dagsorden gjennom publisering på NRKs nasjonale plattformer, samt sette spor med mer undersøkende og avdekkende journalistikk. Vår nye redaktør må evne å sette retning og føre dette arbeidet videre sammen med de ansatte. For å lykkes i stillingen må du derfor være en pådriver for kontinuerlig forbedring og nyskaping. Det gjelder både for journalistikk, kompetanse- og organisasjonsutvikling. NRK er i stadig endring, og du må trives med å lede endringsprosesser.

I det daglige har du ansvar for innholdsproduksjonen og leder utviklingsarbeidet ved kontoret. Vi leverer nyheter regionalt og nasjonalt på alle plattformer, og har daglige sendinger i NRK P1 og NRK1.

Som distriktsredaktør rapporterer du til regionredaktør i Sør-Øst, og er medlem av en regional ledergruppe. Du vil samarbeide tett med de andre i ledergruppen for å sikre felles strategiforståelse og utvikling av regionen slik at den til enhver tid har en optimal organisasjon, riktig kompetanse og arbeidsprosesser på tvers som gjør oss i stand til å oppnå de mål vi setter oss. Til stillingen ligger fag-, budsjett- og noe personalansvar.

NRK Oslo og Viken har rundt 100 medarbeidere fordelt på redaksjoner i Oslo, Drammen og Fredrikstad, og det vil derfor være fleksibilitet mtp arbeidssted. Reise mellom de tre redaksjonene må påregnes.

Vi søker etter en redaktør som:

 • Er ambisiøs på vegne av journalistikken, er visjonær og har gjennomføringsevne
 • Har bred erfaring fra publisering og innholdsproduksjon
 • Brenner for å lede, motivere og utvikle folk
 • Har evne til å bygge felles kultur og mål på tvers av redaksjonene og geografi
 • Er en pådriver og har god forståelse for den digitale utviklingen
 • Har erfaring fra å lede større redaksjoner samt å lede endringsprosesser    

Personlige egenskaper

 • Svært gode samarbeidsevner
 • Har evne til å vise retning og er flink til å skape entusiasme
 • Trives med omgivelser i stadig endring og ønsker stadig utvikling, både for NRK, medarbeiderne dine og deg selv   
 • God relasjons- og lagbygger
 • Kommuniserer tydelig og forståelig og liker formidling

Kontaktinformasjon:

 • Heidi Jorunn Pleym, regionredaktør Sørøst, tlf: 472 85 164

SØK HER

Powered by Labrador CMS