STILLING LEDIG:

FriFagbevegelse søker nyhets­journalist

FriFagbevegelse søker nyhetsjournalist til vikariat i ett år.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat til 01.08.23

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 10. august

Oppstart: Snarest

Om arbeidsgiver

FriFagbevegelse er en redaksjon som jobber utelukkende digitalt. Vi har 11 ansatte i redaksjonen. Vår redaksjon er en av flere redaksjoner i mediestiftelsen LO Media, som har totalt 75 ansatte. Alle redaksjonene i stiftelsen jobber etter redaktørplakaten.

FriFagbevegelse har hatt en svært sterk vekst i trafikken de siste 8 åra, og legger nå bak oss et rekordbra første halvår i 2022.

Andre medier bruker oss i økende grad som kilde for nyheter og fakta om arbeidslivet. Antall siteringer øker og vi er blant de 20 største mediene når det gjelder deling på Facebook.

FriFagbevelse har som mål å være best på nyhetsssaker, reportasjer og debatt om arbeidslivet.

LO Media har de seinere åra vokst i antall redaksjoner og antall journalistiske årsverk.

Vi holder til i moderne og trivelige lokaler i Storgata i Oslo.

FriFagbevegelse har gjennom flere år hatt kraftig økning i trafikken. Mange av de største politiske stridssakene i Norge handler om arbeid og velferd. FriFagbevegelse har fått en sterk posisjon i dekningen av dette feltet.

Nå søker vi en nyhetsjournalist til et vikariat på 12 måneder.

Hva leiter vi etter?

Vi ser etter en journalist med engasjement og gode ideer. Du må ha en interesse for samfunn og politikk - og hvordan politiske vedtak virker på vanlige folk.

Hos oss får du jobbe i en sosial gjeng med dyktige kolleger. Vi har en fin miks av nyutdannede medarbeidere og erfarne reportere.

Vi ønsker å være først ute med nyheter på vårt felt, men vi vil også være best på å forklare nyhetene for våre lesere. Du må ha vilje og evne til å fortelle om kompliserte tema på en lettfattelig måte.

Hva tilbyr vi?

Du får mulighet til å sette dagsorden nasjonalt med sakene dine. Politikere og beslutningstakere på feltet leser FriFagbevegelse.

Du får samarbeide tett med en desk som er dyktig til å nå ut med sakene vi lager.

Vi er et stort redaksjonelt fellesskap som hele tida plukker opp det som skjer på grasrota i norsk arbeidsliv.

Frifagbevegelse er en del av LO Media, der alle publikasjonene redigeres etter redaktørplakaten. Du vil jobbe sentralt i dette miljøet.

Du får mulighet både til å jobbe opp mot lederne i de politiske partiene og arbeidslivet, men også reise ut i landet og rapportere om det som skjer på arbeidsplassene.

Vi har en redaksjonell utvekslingsavtale med Dagsavisen, som gjør at stoffet vårt blir publisert på papir og nett der. Det øker gjennomslagskrafta vår når vi har gode saker.

Om jobben

Du vil inngå i ei gruppe på fire journalister i FriFagbevegelse. Totalt teller redaksjonen 11 - med desk, journalister og podkast-journalist.

I tillegg samarbeider vi med de andre redaksjonene i LO Media.

LO Media har totalt 75 ansatte, fordelt på en rekke redaksjoner og avdelinger..

Fra tid til annen må du påregne arbeid på kveld og i helger.

Kontaktinformasjon:

  • Frode Rønning, redaktør i FriFagbevegelse, tlf: 900 93 461
  • Morten Hansen, leder i redaksjonsklubben, tlf: 913 75 901

Send søknader til: kjersti.lyse.klevengen@lomedia.no

Powered by Labrador CMS