STILLING LEDIG:

redaksjonen i Morgenbladet

Morgenbladet søker debatt­journalist

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Prosjektstilling

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 2. april

Om arbeidsgiver:

morgenbladet logo

Morgenbladet har en unik plass i den norske avisfloraen, både i kraft av å være en av de eldste avisene og ved å være en sentral arena for intellektuell debatt og tenkning. Nå er vi inne i en særlig spennende fase der vi tar mål av oss å utvikle en ny og annerledes nettavis. Vi skal videreføre vår sterke egenart og vår journalistiske ambisjon om å sette dagsaktuelle hendelser i perspektiv og analysere de vesentligste utviklingstrekkene i samtiden. I løpet av vår drøyt 200 år lange historie har vi aldri hatt flere lesere enn nå. Morgenbladet er eid av Mentor Medier AS, som også eier blant annet Dagsavisen og Vårt Land.

Morgenbladet er en sentral arena for intellektuell debatt og meningsbrytning. 

Nå ønsker vi å styrke avdelingen for ideer og debatt ytterligere, og jobbe målrettet og innovativt for at avisens kjernestoff skal nå flere lesere digitalt. Derfor utlyser vi to stillinger, en 100% stilling som kommentator og en 100% stilling som debattjournalist. Ambisjonen er at Morgenbladet også fremover skal prege det offentlige ordskiftet og legge til rette for meningsbrytning av høy kvalitet, med rom for refleksjon og nødvendige nyanser. Siden vi er inne i en fase hvor vi er særlig opptatt av å bygge avisens posisjon digitalt, er disse to stillingene tenkt å jobbe primært med innhold for Morgenbladet.no.

I første omgang er dette ettårige prosjektstillinger, men med mulighet for fast ansettelse.

Om stillingen som debattjournalist

Vi søker noen som er bredt orientert i den norske og internasjonale idédebatten, og som har et oppriktig engasjement for den offentlige samtalen. Den vi ser etter er uredd og nysgjerrig, og ønsker å skrive åpent og utforskende om tidens store spørsmål i kultur- og samfunnsliv. Erfaring med å jobbe digitalt, og/eller evne til å kunne respondere raskt, skrive konsist, analytisk og avgrenset om aktuelle temaer, vil bli vektlagt. Vi ser også etter kandidater som kan bringe minoritetsperspektiver og mangfoldskompetanse inn i avisen.

Avdeling for ideer og debatt ledes av en egen fagredaktør og har i dag fem ansatte. De har det overordnede ansvaret for alt av avisens eksterne stoff (unntatt anmeldelser), i tillegg til at de skriver egne kommentarer og saker. Ideer-avdelingen jobber tett med resten av redaksjonen og spiller en nøkkelrolle i avisens idéutvikling og produksjon.

Kvalifikasjoner:

Den vi søker har et bredt interessefelt, kjennskap til og sans for Morgenbladets egenart, gode samarbeidsevner og erfaring med redaksjonelt arbeid og presseetikk.

Vi tilbyr:

  • Spennende arbeidsoppgaver i en av landets viktigste mediebedrifter
  • Konkurransedyktige lønnsbetingelser
  • Ikke turnusarbeid
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Hyggelige kollegaer og et godt arbeidsmiljø, som gir rom for faglig utvikling
  • Kontorer i Oslo sentrum, kantineordning

Søknadsfrist: Tirsdag 2.april.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen, ta kontakt med:

SØK HER  

Powered by Labrador CMS