STILLING LEDIG:

NRK i nord søker undersøkende journalister

NRK søker etter dyktige journalister til vår undersøkende redaksjon i Nord-Norge. Bli med på et helt nytt og unikt samarbeid mellom NRKs distriktskontorer og NRK Sápmi.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Bodø, Tromsø eller Alta. For stillingen tilknyttet NRK Sápmi kan det også være Karasjok, Kautokeino, Trondheim, Tana eller Oslo

Søknadsfrist: 16. januar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Les annonsen på lulesamisk

Avsløringer og dagsordensettende journalistikk er et viktig satsingsområde for NRK, og vår redaksjon er i vekst. Hos oss får du muligheten til å sette nasjonal dagsorden med saker og perspektiver fra nord sammen med flinke og engasjerte kolleger. Du får utviklet deg selv som journalist og historieforteller, og du får jobbet sammen med andre fagmiljøer i NRK.

NRKs undersøkende redaksjon i nord har blant annet jobbet med avsløringer rundt koronasmitte på Hurtigruten, rolleblanding og inhabilitet i Balsfjord kommune, ulovlige IT-anskaffelser i Tromsø kommune, og vi har satt boligpolitikk på dagsorden fra et ungt ståsted.Vår redaksjon er satt sammen av journalister i Bodø, Tromsø og Alta, og vi søker deg som kunne tenke deg å jobbe på noen av disse kontorene. Selv om vi sitter spredt, jobber vi sammen som én redaksjon og samarbeider på tvers.

I høst gikk de nordnorske distriktskontorene og NRK Sápmi sammen om en felles undersøkende redaksjon i nord. Oppdraget inkluderer derfor også saker for et samisk publikum. Én av stillingene vi lyser ut er derfor fast tilknyttet NRK Sápmi, og kan ha Karasjok, Kautokeino, Trondheim, Tana eller Oslo som arbeidssted, i tillegg til Bodø, Tromsø og Alta. For denne stillingen er det også krav om at journalisten kan et av de samiske språkene.

Vi søker deg som har sterk drivkraft, jobber systematisk, tør å stå i utfordrende journalistikk og har gjennomføringskraft. Vi jobber etter NRKs strategi om nett og mobil først, og du må derfor kunne jobbe med tekst, ha øye for det visuelle og kunne bruke digitale verktøy. I tillegg til å publisere på nrk.no leverer vi også innhold til TV og radio.

Vi ser etter deg som har ideer, er nysgjerrig og ønsker å avsløre kritikkverdige forhold i samfunnet. Du er ambisiøs, har tålmodighet og liker å jobbe i team. Vår undersøkende redaksjon er glad i å lære nye ting, men også å lære bort og dele med andre.

NRK ser etter journalister med erfaring fra tidligere undersøkende prosjekter, og gjerne journalister som har jobbet med økonomiske spørsmål. Vi ser også etter journalister som har drevet reportasjeledelse og jobbet med publiseringsplanlegging.

Interesse for datastøttet journalistikk, visuell journalistikk, og det å nå yngre målgrupper er en fordel.

Arbeidsoppgaver

 • Jobbe med graveprosjekter sammen med andre, til nrk.no og andre plattformer i NRK
 • Bruke journalistisk metode, historiefortelling, visuelle grep og digitale verktøy for å nå ut til et bredt publikum med dagsordensettende journalistikk.
 • Jobbe med saker over tid og holde tak i konsekvensene av egen journalistikk.
 • Bidra til idéutvikling og gjennomføring av andres prosjekter.
 • Være med å utvikle den undersøkende journalistikken i NRK.

Kvalifikasjoner

 • Solide journalistiske ferdigheter og erfaring med undersøkende journalistikk.
 • Evne til å utvikle og gjennomføre større journalistiske prosjekter.
 • Digital historiefortelling.
 • Sterk på språk, metode og etikk.
 • Kompetanse på økonomi og/eller reportasjeledelse er en fordel.

Vi tilbyr

 • Fast stilling.
 • Et dyktig fagmiljø med kolleger i region nord og NRK Sápmi som lykkes sammen.
 • Del av en større satsing på undersøkende journalistikk i NRK med høye ambisjoner.
 • Gode og moderne arbeidsplasser i Bodø, Tromsø og Alta, eller et av NRK Sápmis kontorsteder.

Kontaktinformasjon

 • Robin Andreas M Mortensen, prosjektredaktør region nord, tlf: 932 29 664
 • Simon Piera Paulsen, redaksjonssjef NRK Sápmi, tlf: 971 91 109

SØK HER

Powered by Labrador CMS