STILLING LEDIG:

Finnmarken søker ansvarlig redaktør

Som ansvarlig redaktør i Finnmarken vil du være tett på det som skjer i hele Finnmark.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Vadsø eller Kirkenes

Søknadsfrist: 9. februar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Finnmarken er en regionavis for Øst-Finnmark, og en del av Amedia-konsernet. Avisa har røtter tilbake til 1899. Papiravisen til Finnmarken utgis mandag, onsdag, torsdag og fredag. Finnmarken har ca. 6.000 abonnenter og en stabil og god økonomi.

iFinnmark er nettavisen til Finnmarken og Finnmark Dagblad, og sammen utgjør vi Finnmarks største mediehus. I 2018 ble iFinnmark kåret til årets mediehus i Amedia – i konkurranse med Amedias øvrige aviser over hele landet. I begrunnelsen het det blant annet: «iFinnmark er det desidert største nettstedet i Finnmark, som på forbausende kort tid er blitt finnmarkingenes prioriterte merkevare og førstevalg for lokalt innhold!». Vi er, og skal være, et innovativt mediehus som gir full gass for å gi kundene produkter i tråd med tiden.


Amedia er Norges største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernet sine medier ca. 2 millioner lesere gjennom sine 80 lokale avistitler og Nettavisen. Amedia driver i tillegg omfattende trykkerivirksomhet i Norge og Russland. Konsernet omsatte i 2019 for 3,7 milliarder kroner og eies av Amediastiftelsen. Les mer på ifinnmark.no og amedia.no.

Du vil lede laget i Finnmarken bestående av åtte journalister i Vadsø, Tana og Kirkenes. Samtidig vil du inngå i lederteamet for iFinnmark.no, og være del av operativ nyhetsledelse. Vi utgir papiravisen slik vi har gjort siden 1899, og samarbeider digitalt med vår søsteravis Finnmark Dagblad. Sammen har vi skapt iFinnmark som i dag er Finnmarks ledende nyhetsnettsted og blant Amedias mest digitale mediehus.

Hos oss får du muligheten til å utvikle deg som leder i en av Amedias beste aviser de siste årene.

En jobb hos oss er et strålende springbrett for deg med ambisjoner, og flere av våre tidligere ansatte og ledere har blitt rekruttert til større redaksjoner og lederstillinger.

Vi er innovative og satser på både tekst, bilde og video. Nå ser vi etter deg som ønsker å være med å gjøre oss enda bedre.

Ansvar og oppgaver:

 • Ansvar for redaksjonell ledelse og utvikling av Finnmarken
 • Nyhetsledelse i nettavisen iFinnmark
 • Konvertere gode journalistiske ideer til relevant og salgbart innhold
 • Gå foran med det gode eksemplet i den daglige journalistiske produksjonen
 • God planlegging og tett oppfølging av produksjonen og journalistene
 • Personalansvar og medarbeiderutvikling
 • Rapportere til styret i Dagbladet Finnmarken
 • Inngå i ledergruppen for iFinnmark

Din profil:

Journalistikk: Du har relevant journalistisk erfaring.

Talent: Vi oppfordrer journalister, frontredigerer, digitalledere eller frontsjefer med ønske om å utvikle seg videre, til å vise interesse for stillingen.

Ledelse: Erfaring med ledelse, for eksempel fra mellomledernivå, er en fordel, men ikke et krav.

Presseetikk: Det er vesentlig at du har god presseetisk vurderingsevne.

Analyse: God forståelse av, og interesse for, tall og analyse.

Lærevillig: Du følger utviklingen, holder deg oppdatert i faget og har lett for å lære deg nye digitale verktøy.

Språk: Ypperlige språkferdigheter i norsk, så vel skriftlig som muntlig.

Personlige egenskaper:

 • Opptatt av resultat og kvalitet
 • Leserorientert
 • Strukturert
 • Pågangsmot
 • Initiativtaker
 • Lagspiller
 • Om du har noe av det vi er på jakt etter, og har ambisjoner og ønske om å utvikle deg videre, oppfordrer vi deg til å vise interesse for stillingen.

Vi tilbyr:

 • Interessante og spennende lederoppgaver. Som en del av iFinnmark og Amedia-konsernet med fokus på vekst og utvikling vil det alltid være utfordringer og spennende muligheter.
 • Amedias mest digitale mediehus. Vi er blant de beste i Amedia på digital utvikling, og hos oss vil du få lære og utvikle deg videre i et spennende og utviklingsorientert redaksjonelt miljø.
 • Konkurransedyktig vilkår
 • Finnmarkens utgiversted er Vadsø og vil være utgangspunkt for stillingen. Vi kan tilby fleksibilitet i kontorsted mellom våre kontor i Vadsø og Kirkenes.

Les mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på karriere.amedia.no.

For mer informasjon, ta kontakt med vår rekrutteringspartner HAMNØY AS ved rådgiver Jan Tore Hamnøy, tlf. 411 02 200, eller rådgiver – research & analyse Aase Marie Stølås Jørgensen, tlf. 454 72 665.

Vis din interesse for stillingen ved å registrere din CV og søknad snarest. Attester og vitnemål vedlegges søknad. Alle henvendelser behandles konfidensielt – også overfor oppdragsgiver i innledende fase dersom det er ønskelig.

Tiltredelse: Snarest.

Søknadsfrist: 9. februar – søknader vurderes fortløpende.
SØK HER

Powered by Labrador CMS