STILLING LEDIG:

NRK Sport søker kommentator 🎤

Nå kan du få jobben med å formidle store sportsøyeblikk for hele Norge på TV og radio.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Midlertidig

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 16. februar

Om arbeidsgiver:

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

NRK Sport vil høre fra deg som kan gi stemme til blant annet fotballmesterskap, Toppserien, cup og 4-4-2 Radiosporten. I takt med at NRK har sikret seg flere store sportsrettigheter den siste tiden, blant annet OL fra 2026, jakter vi nå også på nye allsidige kommentatortalenter til vårt team, på tvers av idrettene i NRKs brede sportsportefølje.

Vi søker etter folk med lidenskap, kunnskap om og interesse for både fotball og sport generelt, enten du selv har vært aktiv idrettsutøver eller bare har en kjærlighet for formidling av idrett.

Tilbudet til NRK Sport skal være relevant for alle i Norge, derfor trenger vi et mangfold av både stemmer og perspektiver. Vårt kommentarteam skal preges av god kjønnsbalanse, og av folk med ulik erfaring og bakgrunn. Slik blir journalistikken vår bedre og mer relevant for alle.

Kvinner oppfordres til å søke.

Arbeidsoppgaver

Som kommentator i NRK Sport vil din primæroppgave være å kommentere overføringen av en idrettsbegivenhet til NRKs plattformer på TV og/eller radio. Du vil ofte jobbe tett med en ekspertkommentator på sending, og også være sentral i planleggingen av innholdet i forkant sammen med øvrig produksjonsteam.

Kvalifikasjoner

  • Vi er ute etter deg som gjerne har drevet med idrett, som aktiv eller i roller som gjør at du har idrettsforståelse.
  • Det er en klar fordel om du har kommentatorerfaring eller annen relevant erfaring fra radio eller TV, men ikke et krav.
  • Du må like å formidle og ha et godt språk.
  • Bevisst forhold til historiefortelling.

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeidsevner.
  • Gode kommunikasjonsferdigheter.
  • Godt humør og stor arbeidslyst.

Vi tilbyr

NRK Sport er en mangfoldig redaksjon med mange ulike faggrupper, og vårt mål er å være lidenskapelig til stede ved store og små sportsøyeblikk.

Vi samler Norge rundt store fellesopplevelser. Med en stor og bred rettighetsportefølje får du muligheten til å utvikle deg som kommentator, og vi er mange i NRK Sport som vil hjelpe deg med å komme i gang.

Arbeidsvilkår:

Du må være fleksibel og villig til å reise. Det vil være behov for jobbing på kveld og i helger. Dette er ikke en fast stilling og jobben vil være mulig å kombinere med andre oppdrag, så lenge det ikke er i konflikt med oppgavene som skal utføres for NRK.

Startdato:01.05.2023

Sluttdato:01.11.2025

Kontaktinformasjon:

  • Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef, tlf: 926 28 070
  • Mads Håby, fotballsjef, tlf: 918 45 911

SØK HER

Powered by Labrador CMS