STILLING LEDIG:

FriFagbevegelse søker SoMe-journalist til nytt prosjekt

Vil du være med å lage journalistikk for unge i arbeidslivet?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype:  Prosjekt

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist:  7. april

Ønsket oppstart: 1. august

Om arbeidsgiver:

Lo Media logo

FriFagbevegelse.no er ei nettavis om arbeidslivet og fagbevegelsen, som gis ut av LO Media. 

LO Media er en mediestiftelse med rundt 75 ansatte, stiftet av LO og forbundene i LO. LO Media er et av landets største fagbladmiljøer og utgir 14 medlemsblader med tilhørende digitale utgaver, nyhetsbrev og nettsider. Publikasjonene redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. 

FriFagbevegelse er ei nettavis som dekker arbeidslivet og fagbevegelsen. Men vi skriver mer om de unge enn til de unge. Derfor søker vi sosiale medier-journalist til et nytt og spennende prosjekt som skal lage journalistikk for og om unge i arbeidslivet. 

Unge arbeidstakere vet lite om hvilke rettigheter de har. De under 30 er oftere midlertidig ansatt og sjeldnere fagorganiserte enn de som er eldre. Det gjør dem sårbare. Likevel er det ingen redaksjoner som dekker arbeidslivet for unge arbeidstakere systematisk. Det har vi planer om å gjøre noe med.

Vi søker en SoMe-journalist med oppstart 1. august og ut 2025, som skal jobbe med vårt nye ung-prosjekt. Dette er en prosjektstilling med mulighet for fast ansettelse, og hensikten med prosjektet er å teste ut ny journalistikk og nye fortellermåter og -formater.

Arbeidsoppgaver:

Sammen med journalister fra våre fagredaksjoner skal du være med på å forme en redaksjonell satsing som tar opp temaer og problemstillinger som engasjerer unge under 30 år. Målgruppa er unge som enten er i full jobb, jobber deltid, er vikar eller lærling, og de som er på vei ut i arbeidslivet. 

Som SoMe-journalist vil du ha hovedansvaret for å treffe målgruppa der de tilbringer mest tid: På sosiale medier. Du skal lage journalistikk retta mot unge, hovedsakelig videoinnhold og SoMe-poster, men også lyd og nettsaker. Du må trives med å jobbe selvstendig, men også i team med andre journalister.

Hva vi ser etter:

  • Vi søker en journalist som har erfaring med videoproduksjon for sosiale medier. Du har kontroll på det tekniske og kan både filme og redigere videoinnhold for ulike SoMe-plattformer

  • Du må trives både foran og bak kamera

  • Du vet hvordan du skal forklare komplekse problemstillinger på en enkel og engasjerende måte

  • Du ser hva som funker i sosiale medier, følger med på hva som trender og vet hvilke virkemidler som skal til for å treffe en ung målgruppe

  • Kunnskap om arbeidslivet og fagbevegelsen er en fordel, men ikke noe krav

Vi tilbyr:

LO Media holder til i moderne lokaler i Oslo sentrum. Vi har ordna arbeidsforhold, konkurransedyktige lønnsbetingelser og et godt arbeidsmiljø. Som ansatt i LO Media får du gode forsikringsordninger, en gunstig pensjonsavtale og gode velferdsordninger.

Vi har tilgang på profesjonelt TV- og lydstudio.

Vi ønsker å speile mangfoldet i befolkningen i rekrutteringen vår. Vi oppfordrer alle kvalifiserte til å søke, uansett kjønn, alder, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har hatt et opphold fra arbeidslivet.

Kontaktinformasjon:

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

Søknad med CV og arbeidsprøver sendes til kjersti.lyse.klevengen@lomedia.no

Powered by Labrador CMS