STILLING LEDIG:

ABC Startsiden søker kommersiell vaktsjef

Vi søker etter en allsidig og erfaren journalist med tydelig kommersiell teft som kan løfte vårt fokus på relevant og nyttig annonsørinnhold til nye høyder.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 15. August

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

ABC Startsiden AS er et norsk medieselskap som blant annet driver et av Norges største nettsteder startsiden.no, nettavisen abc nyheter.no, TV-guiden (Mee-TV) og HowTo-lab.

Gjennom mer enn 25 år har ABC Startsiden guidet det norske folket på nett ved å gi enkel tilgang til nyheter, guider til nettet, søk og en rekke andre tjenester. Fra den spede begynnelse i 1996 ble Startsiden raskt et av Norges mest brukte nettsteder og har i dag er mellom 500 000 og 800 000 brukere innom våre tjenester hver eneste dag.

ABC Startsiden AS er i dag en solid organisasjon som kan fronte med de høyeste marginene i mediebransjen. Selskapet er eid av Trygve Hegnar gjennom holdingselskap Periscopus og inngår i en portefølje sammen med bl.a. Finansavisen og Kapital.

Som kommersiell vaktsjef jobber du i vår innholdsavdeling i ABC Brand Studio og styrer alt innhold til ABC Tema, affiliate og shopping. Du vil ha en sentral rolle i oppbyggingen av disse satsingsområdene.

Hovedoppgaven er å styre produksjon og publisering av innhold med et tydelig fokus på “kampanjejournalistikk” som skal resultere i inntekter for selskapet (type affiliate). Gjennom planlegging av årskalender skal du sikre riktig fokus og kampanjestyring til enhver tid. Det betyr å lage konsepter og binde sammen artikler, tilbud og lenker til netttbutikker etc, og kombinere redaksjonelle og kommersielle saker som formidler god og nyttig forbrukerinformasjon.

Du vil ha ansvar for å deske og drive trafikk fra våre hovedprodukter Startsiden og ABC Nyheter til ABC Tema og til shopping, samt til over 600 000 aktive brukere på sosiale medier. Du bør ha god forståelse for SEO og like å bli målt på både trafikk og inntekter.

Du vil også produsere egne artikler, legge opp video etter behov og legge opp stoff fra samarbeidspartnere.

Du må være systematisk og god til å organisere deg selv og andre. Du må evne å bruke din journalistiske erfaring til å identifisere kommersielle fokusområder og lage innholdskonsepter ut av dette, planlegge, gjennomføre og måle resultater. Du må være god på å utvikle konsepter og kampanjer som til enhver tid treffer folks interesser.

ABC Startsiden AS styrker med dette satsingen på innholdsmarkedsføring, som har blitt stadig viktigere for selskapets inntekter. En del av jobben vil være å følge med på trender i markedet. Hvis du synes dette virker spennende, kan dette være en mulig jobb for deg.

Vi søker etter en ny kollega som behersker nettavisenes mangfold, krav til effektivitet, og som har ståpåvilje. Du trigges av optimalisering og synes det er like spennende med trafikktall som konverteringer.

Egenskaper og kvalifikasjoner

 • Redaksjonell erfaring, ha en god penn og øye for gode saker og vinklinger.
 • God på å utvikle innholdskonsepter og kampanjer, gjerne erfaring fra affiliate eller innholdsmarkedsføring.
 • Kommersiell teft og interesse
 • Organisert og systematisk
 • Måldrevet
 • Grunnleggende kjennskap til SEO og sosiale medier
 • Gjerne erfaring fra desking

Vi tilbyr

 • Fast stilling
 • Svært gode utviklingsmuligheter med varierte oppgaver
 • Spennende og nytenkende bedrift med veldig godt arbeidsmiljø
 • Ekstra ferie i romjulen og påskeuken
 • Konkurransedyktige betingelser
 • Meget gode forsikrings- og pensjonsordninger
 • Kantineordning

Tiltredelse etter avtale

Kontaktinformasjon:

 • Trygve Sørvaag, direktør for produkt og forretningsutvikling, tlf: 942 81 071 / e-post: [email protected]

CV og søknad sendes til [email protected]

Powered by Labrador CMS