STILLING LEDIG:

ShippingWatch søker Oslo-korrespondent

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 18. oktober

Om arbeidsgiver

Shipping Watch

Watch Media er en av de største suksessene i mediebransjen de siste årene. Vi leverer næringslivsjournalistikk om de viktigste bransjene i næringslivet.

Vårt journalistiske tyngdepunkt er uavhengig, kritisk og fair journalistikk, skrevet av journalister som vet hva de skriver om. Forretningsmodellen er abonnementsbasert og digital.

Watch Media ble etablert i 2011 og er en ung, dynamisk og sosial arbeidsplass. I dag står vi bak 17 nisjemedier i Danmark. I Norge har vi gjennom vårt datterselskap Watch Media syv nisjemedier. I Sverige lanserte vi nylig FinansWatch. Watch Media utgir også nisjeaviser i Tyskland fra våre redaksjoner i Frankfurt og Köln.

ShippingWatch søker journalist med base i Oslo for å dekke shippingbransjen i Norge.

ShippingWatch er en internasjonalt anerkjent næringslivsavis som daglig publiserer kritisk og uavhengig journalistikk om shippingbransjen. Vi har eksistert i 12 år og har betalende abonnenter over hele verden. Når vi treffer blink, har historiene våre global gjennomslagskraft.

Redaksjonen består av ti dyktige journalister i København, Oslo og London. Du vil rapportere til redaktøren i København, men arbeidsplassen din er på Watch Medias kontor i Oslo sentrum.

På Watch Medias norske kontor møter du i dag rundt 40 hyggelige kolleger i våre syv norske nisjemedier. Det er en arbeidsplass med en uformell og inkluderende kultur der trivsel og mangfold står høyt. Vi er sosiale, vi hjelper hverandre, og vi har det gøy.

Din jobb er å følge den norske shippingbransjen gjennom nyhetssaker, intervjuer og trendsaker. Hovedfokuset er på de store rederiene, men vi dekker også leverandører, logistikkselskaper, forsyningskjeder, internasjonal politikk og den grønne omstillingen. Dekningen vår har tyngdepunkt i de maritime hovedstedene København, Oslo, Hamburg, London, Singapore og New York.

Vi ser etter en ambisiøs nyhetsjournalist som er god til å vinkle, kan skrive i et enkelt og forståelig språk og er komfortabel med å jobbe med korte tidsfrister. Du vil delta i et daglig digitalt redaksjonsmøte med kollegene dine i København, men det er viktig at du kan jobbe selvstendig.

En stor del av jobben er å bygge et godt kildenettverk. Derfor vil du ha jevnlig kontakt med sentrale aktører i Oslo og delta på pressemøter, konferanser og andre arrangementer.

Kunnskap om shippingbransjen er ikke et krav, men det er et pluss. Erfaring med næringslivsjournalistikk og dekning av børsnoterte selskaper er også en fordel. Du må gjerne skrive på norsk, da vi har oversettere, men det er et pluss om du kan skrive direkte på engelsk.

Dine arbeidsoppgaver:

  • Nyheter, intervjuer og trendsaker om den norske shippingbransjen.
  • Etablere gode relasjoner med sentrale selskaper og bransjeorganisasjoner.
  • Delta på pressemøter, konferanser og andre arrangementer i Norge.
  • Besøke redaksjonen i København minst to ganger i året.

Hva vi kan tilby:

  • En faglig utfordrende jobb med en unik mulighet til å fordype deg i en av Norges viktigste bransjer, samtidig som du gir leserne oversikt over det aktuelle nyhetsbildet.
  • Konkurransedyktige betingelser, lyse og trivelige lokaler med god kantine.
  • Redaksjonelt fellesskap med over 40 medarbeidere.
  • En jobb uten kvelds- og helgevakter.
  • God balanse mellom jobb og fritid.

Du søker på stillingen ved å bruke vår internasjonale søknadsportal, hvor du skriver på norsk, dansk eller engelsk.

Kontaktinformasjon

Har du noen spørsmål om stilligen? Ta gjerne kontakt med: 

SØK HER

Gruppebilde av Watch Media
Kontoret til Watch Medier
Ansatte ved kontorplassen og jobber
Powered by Labrador CMS