STILLING LEDIG:

NRK søker researcher / dataanalytiker

Vil du jobbe med noe av den mest spennende journalistikken i NRK, og lykkes sammen med andre?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 24. september

Om arbeidsgiver:

NRK logo

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad

Vi har ledig fast stilling som researcher / dataanalytiker i NRK Researchsenteret. 

Researchsenteret er et sterkt faglig miljø og NRKs felles ressurs for avansert research, dataanalyse og bibliotek- og informasjonsfag. Du blir del av et svært kompetent og hyggelig arbeidsmiljø, med sterkt fokus på deling og kompetanseutvikling. 

Du får jobbe med agendasettende journalistikk sammen med de beste graverne i hele NRK. Sammen skal dere finne fram til og dokumentere sakene som preger samfunnsdebatten og setter spor. Du blir med på laget som skal utvikle NRKs verktøykasse videre, og sikre at vi kan gi publikum de viktigste sakene. 

Du vil oppleve stor variasjon i oppgaver, og skal bidra til publiseringer på alle NRKs flater. Din spisskompetanse vil være svært etterspurt. Du får stor frihet i valg av verktøy og metodikk og tilgang til et bredt utvalg av avanserte databaser og kildeverktøy. 

Researchsenteret er en del av NRKs Dokumentar- og samfunnsavdeling - et faglig sterkt og kreativt innholdsmiljø.

Arbeidsoppgaver

 • Drive redaksjonell research på små og store saker sammen med journalistiske miljøer og 11 dyktige kolleger i Researchsenteret. 
 • Verifisering, faktasjekk og innsyn. 
 • Datastøttet journalistikk - innhente, sammenstille og analysere data og informasjon. Bruke api-løsninger, kode og bygge databaser. 
 • Kartlegge personer, nettverk og økonomiske forhold i åpne og lukkede kilder. 

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning, gjerne innen journalistikk, bibliotek- og informasjonsvitenskap eller IT. 
 • Erfaring med å håndtere større mengder data; samle, vaske, organisere og analysere.
 • God kjennskap til Excel, og kompetanse i programmering f. eks Python eller R og/eller KI / maskinlæring er en fordel.
 • Sterk søkekompetanse i åpne kilder (OSINT), registre og databaser samt kildekritisk forståelse. 
 • Evne til å se journalistiske muligheter i innsamlet datagrunnlag. Erfaring fra redaksjonell research og kjennskap til presseetikk og VVP er en fordel, men samfunnsengasjement og nysgjerrighet på det journalistiske oppdraget kan veie opp for dette. 
 • Skremmes ikke av tall, forstår regnskap og hvordan økonomiske forhold påvirker og påvirkes av samfunnet. 

Personlige egenskaper

 • Kreativ, nysgjerrig og fleksibel 
 • Systematisk og strukturert 
 • Lærevillig og samfunnsengasjert 
 • En god lagspiller som liker å jobbe med folk fra andre fagfelt enn ditt eget 
 • Mestrer å jobbe under tidspress og sjonglere flere oppgaver samtidig 
 • Trives med kunnskapsdeling og formidling 

Erfaring og personlige egenskaper kan kompensere for manglende formell utdanning 

NRK jobber aktivt for at de ansatte i vår organisasjon i større grad skal speile befolkningen i Norge. Vi ser derfor aktivt etter flerkulturelle kandidater med språk, perspektiver og nettverk som skiller seg fra majoriteten. Dersom du kjenner deg igjen i dette er det en fordel. 

Vi tilbyr

I NRK er vi er mange som vil hjelpe deg til å lykkes og trives. Vi setter av tid og ressurser til faglig fordypning og utvikling, slik at du selv skal få mulighet til å tilegne deg kompetanse som du mener er nyttig for jobben og karrieren din. Du kan søke midler til etter- og videreutdanning. 

Som ansatt i NRK vil du være dekket av både gruppelivsforsikring og fritidsulykkeforsikring og vi tilbyr en av landets beste pensjonsordninger. Vi har egen bedriftshelsetjeneste på Marienlyst og et velutstyrt treningsrom. NRK tilbyr svært gode permisjons- og sykelønnsordninger hvis man får behov for det.

Vi er i ulike livsfaser og har ulike interesser og behov. Arbeidslivet hos NRK skal være mye mer enn bare jobben, og vi har vi en rekke ulike velferdsgoder, aktivitetstilbud og arenaer for sosialt fellesskap. Som eksempler kan nevnes kunstforeningen og et aktivt bedriftsidrettslag med over 20 interessegrupper.

Hverdagslogistikken kan være krevende, og vi tilstreber å gi alle den fleksibiliteten de trenger. NRK har blant annet en egen barnehage på Marienlyst.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med: 

 • Heidi Irene Rinding, gruppeleder i NRK Researchsenteret, tlf: 934 31 922

SØK HER

Powered by Labrador CMS