STILLING LEDIG:

morgenbladet forsidebilde

Morgenbladet søker bokansvarlig (fast stilling)

I Morgenbladet står litteraturkritikken og -journalistikken sentralt. Vår ambisjon er å være landets viktigste arena for diskusjon av bøker 📖

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 3. juni

Om arbeidsgiver:

morgenbladet logo

Morgenbladet har en unik plass i den norske avisfloraen, både i kraft av å være en av de eldste avisene og ved å være en sentral arena for intellektuell debatt og tenkning. Nå er vi inne i en særlig spennende fase der vi tar mål av oss å utvikle en ny og annerledes nettavis. Vi skal videreføre vår sterke egenart og vår journalistiske ambisjon om å sette dagsaktuelle hendelser i perspektiv og analysere de vesentligste utviklingstrekkene i samtiden. I løpet av vår drøyt 200 år lange historie har vi aldri hatt flere lesere enn nå. Morgenbladet er eid av Mentor Medier AS, som også eier blant annet Dagsavisen og Vårt Land.

Bokansvarlig

I Morgenbladet står litteraturkritikken og -journalistikken sentralt. Vår ambisjon er å være landets viktigste arena for diskusjon av bøker.

Vi søker en ny bokansvarlig som skal ha ansvaret for bokanmeldelsene i avisen og utvikle bokdekningen i samråd med redaktøren. Til denne stillingen hører også egen skriving og vi søker en person med ideer, oppfinnsomhet og kunnskap til å løfte avisens kulturjournalistikk ytterligere.

Bokansvarlig har ansvaret for det daglige arbeidet med bokanmeldelser og andre litteraturkritiske bidrag fra frilansere. Kontakt med Morgenbladets fremragende kritikere er en sentral del av jobben.

Akkurat nå er redaksjonen inne i en særlig spennende fase, der vi utvikler Morgenbladet.no til en ny og annerledes nettavis, som samtidig har samme egenart og kvalitet som papirutgaven. Vi er derfor ekstra nysgjerrig på kandidater som har ideer til hvordan vi kan utvikle litteraturstoffet på nett.

Arbeidsoppgaver:

  • Det daglige arbeidet med avisens bokanmeldelser
  • Videreutvikle bokdekningen
  • Egen skriving i ulike journalistiske sjangre

Den vi ser etter, har:

  • Svært gode ferdigheter med tekstredigering
  • Skarp analytisk evne og offentlighetsforståelse
  • Solid kunnskap om og erfaring med norsk og internasjonal litteratur

Bokansvarlig rapporterer til avisens kulturredaktør.

Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, et fremragende arbeidsfellesskap, lyse og moderne lokaler i Oslo sentrum og en kantine av høy kvalitet.

Kontaktinformasjon

Henvendelser rettes til påtroppende kulturredaktør: 

SØK HER

Powered by Labrador CMS