STILLING LEDIG:

NRK Nyheter søker visuell journalist i fast stilling og vikariat

Informasjon om stillingen:

Stillingstype:  Fast og vikariat

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 6. mai

Antall stillinger: 2

Om arbeidsgiver:

NRK logo

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

I NRK Nyheters Direkte-linje jobber vi aller tettest på det løpende nyhetsbildet, i tillegg til å satse hardt på å utvikle digitale formater og formidle mer av nyhetsinnholdet gjennom visuelle grep. Nå lyser vi ut én fast stilling og ett årsvikariat som visuell journalist! 

Arbeidsoppgaver

Hva slags visuelle grep og bildetilfang har en løpende nyhetssak? Hvordan sikrer vi oss best mulig visuell presentasjon av et hendelsesforløp? Hvordan lager vi de beste videoreportasjene til mobil? Hvilke visuelle grep bør diskuteres tidlig i større egensaker? 

Vi søker deg med et bankende journalistisk hjerte for å være først med de beste sakene og bildene, presentert i det formatet som passer saken best. Du jobber med både det raskeste av all nyhetsjournalistikk, i tillegg til å jobbe frem solide visuelle egensaker.

Kvalifikasjoner

  • Spisskompetanse på visuell nyhetsformidling innen video og stills
  • Engasjement for og erfaring fra å videreutvikle visuell, digital journalistikk
  • Gode samarbeidsevner, men kan også jobbe selvstendig
  • Sterk etisk vurderingsevne
  • Mestre temposkiftet mellom løpende nyheter og lengre egensaker
  • Like å utfordre etablerte formater 
  • Beherske høyt tempo
  • Evne å utvikle egne ideer og vise gjennomføringsevne
  • Kunnskap om hva som engasjerer yngre målgrupper
  • Være presis og strukturert 

Det er en fordel å kunne: 

  • Språk
  • Grafikk
  • Lage innhold til flere flater 

Hva er en visuell journalist? 

En visuell journalist jobber med å løfte den løpende nyhetsjournalistikken vår til å bli mer visuell. Hos oss blir du en del av et miljø som skal utfordre presentasjonen av digitalt nyhetsinnhold, i både kortere og lengere løp. Du blir en del av en allsidig og dyktig gruppe som fungerer som en spydspiss innen visuell journalistikk på nyhetsgulvet. Vi er på jakt etter deg med høye ambisjoner på NRKs vegne i å være et ledende nyhetshus innen visuell journalistikk. Du har gode samarbeidsevner og en spisskompetanse på visuell nyhetsformidling, både i form av video, stills og formater som kombinerer visuelle elementer, grafikk og tekst. Du vet hva som funker på mobil, og brenner for å videreutvikle digital journalistikk. Du liker å utfordre etablerte formater i både nå-journalistikken og nyhetsfeature-sjangeren. Denne kompetansen bruker du både for å løfte den løpende journalistikken, og til å initiere større prosjekter som setter ny standard for digital nyhetspresentasjon. 

Vi tilbyr

Du blir en del av et lekent, kreativt og ambisiøst nyhetsmiljø med innhold som setter stort samfunnsmessig avtrykk. Du vil komme inn i en gruppe med trygghet til å prøve og feile for å skape nye måter å formidle nyheter på.

Visuell-gruppa består av syv reportere med ulik spisskompetanse, som både hver for seg og i samarbeid spiller hverandre gode. Gruppen er en integrert del av nettredaksjonen. Du vil jobbe i turnus med dag- og kveldsvakter, samt helg. Turnusen består av to funksjoner: Nyhetsjeger (deskvakt) og friere reportervakter. Du vil få opplæring etter behov og nødvendig utstyr. Oppstart etter avtale. 

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med: 

SØK HER

Powered by Labrador CMS