STILLING LEDIG:

Stavanger bybilde

RA Stavanger søker nyhets­redaktør til vår nye lokalavis!

RA Stavanger skal sette dagsorden, utfordre det etablerte og skape mediemangfold i Stavanger. Nå søker vi en ambisiøs nyhetsredaktør som kan bidra med å sette en tydelig retning for den splitter nye avisen. Er det deg?

Informasjon om stillingene:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Stavanger

Søknadsfrist: 18. august

Om arbeidsgiver:

RA Stavanger lanseres høsten 2024. Stavangers nye lokalavis er en del av Amedia. Lokalaviskonsernet er landets største utgiver av redaktørstyrte medier og ledende på lokal avisutvikling. Daglig når konsernets medier mer enn 2 millioner lesere gjennom 109 nasjonale, regionale og lokale titler. Redaksjonelle medarbeidere over hele landet oppdaterer våre lesere løpende med nyheter og annet viktig og fengende innhold. Konsernet har 2 000 ansatte og omsatte i 2023 for 4 milliarder kroner.

Om rekrutteringsbyrået:

FRAM logo

FRAM er spesialister på rekruttering av ledere og fagspesialister innen media, kommunikasjon, samfunnsliv. FRAM ble etablert i 2023 av Bård Idås og Ann Mari Nygjerde. Begge er erfarne rekrutteringsrådgivere med bakgrunn fra ledelse og journalistikk. I tillegg til komplette rekrutteringsprosesser, leverer FRAM rådgivningstjenester. Vi hjelper folk og organisasjoner som ønsker positiv endring FRAM.

RA Stavanger skal hver dag servere folk i Stavanger journalistikk om det folk flest snakker om og er opptatt av. Vi skal være en moderne, åpen og inkluderende byavis som skaper en ny arena for lokal meningsbrytning. Vi lar nye stemmer bli hørt, og vi skal levere kritisk, uavhengig og redelig journalistikk. Derfor trenger vi en dyktig nyhetsredaktør som kan hjelpe til med å bygge opp en slagkraftig redaksjon som skal levere nyheter døgnet rundt, sju dager i uken. 

Nyhetsredaktøren skal lede redaksjonen i det daglige og sørge for at RA Stavanger setter dagsorden. Stillingen vil rapportere til påtroppende ansvarlig redaktør Geir Søndeland, og være stedfortreder for ansvarlig redaktør og nestkommanderende i organisasjonen.

Ansvaret i stillingen

Som nyhetsredaktør får du ansvar for å videreutvikle og styrke vår nyhetsjournalistikk. Dette betyr konkret:

 • Lede nyhetsredaksjonen i det daglige
 • Sørge for at RA Stavanger kan sette dagsorden ofte
 • Lede redaksjonsmøter
 • Utvikle organisasjonen og medarbeidere i nyhetsredaksjonen

Hvem ser vi etter?

Vi søker en dyktig redaksjonell leder med god innholds- og publiseringskompetanse. Du må være presseetisk trygg og vant til å håndtere krevende journalistikk. Det er en fordel om du har følgende bakgrunn:

 • Erfaring med å sette dagsorden
 • Erfaring med å ta publisistiske avgjørelser
 • Erfaring med å bygge redaksjonelle team 
 • Solid forståelse for digital historiefortelling 
 • God samfunnsforståelse og kjennskap til Stavanger

Hva forventes av deg? Vi vil at du skal lykkes og trives i rollen hos oss, og tenker at følgende personlige egenskaper legger til rette for dette:

 • Du er god til å vise retning og dyktig på å få med deg andre
 • Du liker et høyt tempo med mange baller i luften samtidig
 • Du er strukturert, tar initiativ og liker ansvar
 • Du er kunnskapstørst og søker utvikling

Det er viktig at du identifiserer deg med Amedias lederprinsipper: ambisiøs, prestasjonsorientert og lagbygger.

 

Halvt Horn Med Ost Skinka Piffi Varmt

Vi er en start-up, så alt er ikke på plass fra dag én, men vi skal sette en tydelig retning, skape et utviklende arbeidsmiljø og ha det gøy på jobb! Påtroppende sjef for RA Stavanger, Geir Søndeland, har uttalt dette om prosjektet: "Ambisjonen er at det nye drømmelaget mitt skal lage en frisk, freidig og folkelig avis i øyehøyde med leseren. Tungt og lett. Underholdning og gravejournalistikk. Renaa og halvt horn, ost, skinka, piffi og varmt (HHOSPV). Vaulen og Viking. Oppturer og nedturer. Hverdagsliv, arbeidsliv, kulturliv og folkefester. Nyheter, sport, og debatt. Akkurat hvordan dette blir, vet jeg ikke. Men vi skal se folk, være redelige og politisk uavhengige!"

Ønsker du å vite mer?

Vil du være med på laget? Er du glødende opptatt av å være først på ballen og vil jobbe i en lokalavis? Ta gjerne kontakt med våre rådgivere i FRAM for en uforpliktende prat!

Ta kontakt med oss!

SØK HER

Hos oss får du jobbe med et viktig samfunnsoppdrag, oppleve en stor grad av frihet og et sterkt samspill. Med vårt samfunnsoppdrag bidrar du med å utgjøre en forskjell i folks liv og i det lokale og landsdekkende demokratiet. Våre medarbeidere opplever en høy grad av frihet. Det er frihet til å være seg selv, frihet til å påvirke egen arbeidshverdag, frihet til å ytre seg og rom for å feile. Hos oss er det også et sterkt samhold og samspill. Vi samarbeider, lærer, heier, bryr oss om hverandre og spiller hverandre gode. At Amedia er et godt sted å jobbe, ble også bekreftet da vi igjen ble sertifisert som Great Place To Work i 2023. Amedia er også kåret til en av landets mest attraktive arbeidsgivere av både studenter og yrkesaktive innenfor ulike fagområder.

Les mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på våre karrieresider på Amedia.no og følg oss på LinkedIn.

 

Powered by Labrador CMS