STILLING LEDIG:

Stortinget

Stortinget søker kommunikasjons­rådgiver

Seksjon for presse og samfunnskontakt.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 5. september

Om arbeidsgiver:

Stortinget logo

Kommunikasjons- og formidlingsavdelingen har rundt 30 medarbeidere og har ansvar for kommunikasjons- og formidlingsoppgaver rettet mot representanter, partigrupper og ansatte samt pressen og til landets innbyggere. Avdelingen jobber etter kommunikasjonsstrategien til Stortingets administrasjon og skal bidra til et levende folkestyre. Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst. Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 500 medarbeidere. Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen».

Har du erfaring med innholdsproduksjon og mediearbeid og fristes av en jobb midt i hjertet av det norske demokratiet? Da bør du søke på denne stillingen hos oss i seksjon for presse og samfunnskontakt.

Du blir en del av en seksjon med totalt ni ansatte. Seksjonen har ansvar for blant annet mediehåndtering på vegne av presidentskap og administrasjon, drift og videreutvikling av Stortingets sosiale medier-kanaler, planlegging av kommunikasjonstiltak i forbindelse med aktuelle hendelser og arrangementer, krisekommunikasjon, fototjenester og praktisk tilrettelegging for mediene på Stortinget.

I denne jobben vil du bli sentral i arbeidet med å produsere engasjerende innhold i våre sosiale medier-kanaler. Stillingen gir en unik mulighet til å komme tett på de folkevalgte og det politiske arbeidet som skjer på Stortinget. Du vil også jobbe med mediehåndtering og være sentral i arbeidet med beredskap og krisekommunikasjon.

Vår visjon er et levende folkestyre. Kommunikasjon spiller en viktig rolle i administrasjonens arbeid med å skape engasjement, interesse og forståelse for Stortingets rolle i vårt demokrati. Vedkommende vi søker etter vil bli en sentral bidragsyter i dette arbeidet.

Arbeidsoppgaver

  • produsere og publisere innhold til Stortingets digitale kanaler
  • bidra til å videreutvikle innholdet og vår bruk av sosiale medier-kanaler
  • samarbeide med resten av sosiale medier-redaksjonen om å sikre at vi når målgruppene våre på best mulig måte
  • delta i beredskapsvaktordning for pressehenvendelser (kompenseres med eget tillegg)
  • håndtere media i tett dialog med Stortingets administrative ledelse og presidentskap
  • ha ansvar for planlegging og gjennomføring av kommunikasjonstiltak forbindelse med hendelser og arrangementer
  • bidra inn i beredskapsarbeidet og i arbeid med kommunikasjon ved uønskede hendelser og kriser
  • bidra i arbeidet med innholdsproduksjon og budskapsutvikling i alle Stortingets kanaler
  • praktiske oppgaver knyttet til tilrettelegging for media

Kvalifikasjoner

Vi søker deg som har kommunikasjonsfaglig eller journalistisk bakgrunn. Du må ha interesse for norsk politikk generelt og Stortinget spesielt. Stillingen krever god rolleforståelse og evne til samarbeid med ulike fagmiljøer.

Du må ha:

  • minimum bachelorgrad, fortrinnsvis innen samfunnsvitenskapelige fag, journalistikk og/eller kommunikasjon
  • dokumentert erfaring med operativt kommunikasjonsarbeid og mediehåndtering
  • dokumentert erfaring med å produsere film, ta bilder og lage annet visuelt innhold til sosiale medier
  • dokumentert erfaring med å publisere i sosiale medier og på nettsider
  • erfaring med kommunikasjonsarbeid ved uønskede hendelser og kriser, god formuleringsevne

Det er en fordel om du har erfaring med å måle effekt av kommunikasjonstiltak.

Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres på nivå hemmelig etter sikkerhetsloven.

Personlige egenskaper

Arbeidet krever høy grad av profesjonalitet, integritet og gode samarbeidsegenskaper. Stillingen passer for deg som trives i en til tider travel hverdag, jobber strukturert og som samtidig har et blikk for det strategiske bildet. Du har godt humør, deler kunnskap og erfaringer og anser både små og store oppgaver som viktige. Du tar initiativ, trives med å jobbe selvstendig, er nysgjerrig og holder deg faglig oppdatert.

I perioder kan det være behov for ekstra innsats og tilgjengelighet.

Ettersom stillingen er en del av beredskapsvaktordningen for pressehenvendelser må du være tilgjengelig for helgearbeid og arbeid på ettermiddager. For tiden er ordningen en turnusordning som innebærer beredskapsvakt ca. hver femte helg og ca. én hverdag i uken frem til kl. 20.00.

Vi tilbyr

Stortinget kan tilby en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø, der du har gode muligheter til å utvikle deg, og hvor det rom for initiativ og fleksibilitet. Stillingen lønnes som rådgiver i lønnsspenn kroner 635 400 – 708 000 eller seniorrådgiver i lønnsspenn kroner 679 700 – 745 000, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid.

Stortinget er opptatt av mangfold, og ønsker å være en arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte til å søke jobb uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Stortinget legger arbeidsforholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilgeønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du fra oss og du gis mulighet til å trekke din søknad

Kontaktinformasjon

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

  • Jorunn Nilsen, seksjonsleder, tlf. 938 98 200.

Søknad, CV og attester/vitnemål sendes elektronisk via denne siden "Søk her" innen 5. september 2024. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring her.

Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

SØK HER

Powered by Labrador CMS