STILLING LEDIG:

LO-Aktuelt søker redaksjonssekretær (fast) og journalist (vikariat)

Har du lyst til å formidle nyheter og gode historier fra arbeidslivet? Vil du lage saker som er viktige for tusener av arbeidstakere?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast / vikariat

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 30. mai

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

LO Media er et mediehus stiftet av LO og forbundene i LO. LO Media er et av landets største fagbladmiljøer og produserer 14 fagblader og nettavisa FriFagbevegelse. Vi holder til i Storgata 33a i Oslo sentrum.

LO-Aktuelt er et magasin for tillitsvalgte i LO og LOs forbund. Det betyr at vi dekker hele bredden i norsk arbeidsliv, fra ytterst på oljeplattformene til innerst i sykehuskorridorene. Bladet kommer ut 11 ganger i året, og redigeres etter Redaktørplakaten.

LO-Aktuelt har i alt fem redaksjonelle medarbeidere og to faste grafikere. Vi er en del av et større journalistisk miljø i LO Media, med i alt 60 redaksjonelt ansatte. Alle redaksjonene hos oss jobber etter redaktørplakaten og pressens etiske regelverk.

LO-Aktuelt har et opplag på over 50.000, og sendes til abonnentene både som papirmagasin og som digitalt magasin. Redaksjonen leverer i tillegg saker til LO Medias nettavis, FriFagbevegelse.

Her hos oss finner du landets beste arbeidslivsjournalister. Du vil få mulighet til å lage vesentlig og engasjerende journalistikk innenfor et felt som er viktig både for enkeltmennesker og for samfunnsutviklingen.

I LO-Aktuelt har vi nå to ledige stillinger.

Redaksjonssekretær, fast stilling

Vi søker en initiativrik og engasjert redaksjonssekretær som kan bidra til å løfte magasinet og journalistikken. Redaksjonssekretæren har en sentral rolle i redaksjonen. Du skal både produsere egne saker, og bidra med reportasjeledelse og redigering av annet innhold til papirmagasinet og til nett.

Redaksjonssekretæren er stedfortreder for redaktøren når hun ikke er til stede. Du vil ha løpende dialog med journalister og grafikere, og sammen med redaktøren bidra til å sikre produksjonsflyt.

Hos oss vil du få varierte oppgaver og stort spillerom til å lage journalistikk innenfor ulike sjangre. Vi vektlegger kvalitet, både i de korte nyhetssakene og i prosjektene vi jobber med over lengre tid.

Vi søker deg som:

 • Tar ansvar, er strukturert og jobber selvstendig

 • Er en stødig journalist. Du må ha en god penn, og mestre både nyhets- og reportasjejournalistikken

 • Motiveres av å gi leserne gode leseopplevelser

 • Kan formidle komplekse saker på en lettfattelig og forståelig måte.

 • Har interesse og blikk for foto og design

 • Samarbeider godt med andre, og ønsker å jobbe i lag for å heve kvaliteten på hele produktet

Kjennskap til og kunnskap om politikk, arbeidsliv og norsk fagbevegelse er en fordel.

Vi legger vekt på å dekke hele landet. Du må derfor regne med noe reisevirksomhet.

Journalist, ett års vikariat

En av våre journalister skal ut i permisjon. Vi søker derfor etter en journalist til et vikariat på inntil 12 måneder med oppstart i august 2022.

Som journalist i LO-Aktuelt vil du få muligheten til å lage alt fra korte nyhetssaker og nyttesaker til portrettintervjuer og lengre reportasjer. Våre journalister er ofte ute «i felt» og jobber tett sammen med LO-Aktuelts fotojournalister og grafikere.

Vi søker deg som:

 • Skriver godt, og som mestrer både nyhets- og reportasjejournalistikken

 • Liker å utvikle egne ideer

 • Trives med å komme ut av kontoret, og brenner for å lage saker som engasjerer leserne

 • Samarbeider godt med andre

Om du trives med å utvikle annet type innhold, for eksempel lyd, video eller publisering i sosiale medier, vil det være rom for det. Dette er imidlertid ikke noe krav. Kjennskap til og kunnskap om arbeidsliv og norsk fagbevegelse er en fordel.

Vi legger vekt på å dekke hele landet. Du må derfor regne med noe reisevirksomhet

Vi kan tilby:

 • Gode lønns- og arbeidsvilkår

 • Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver

 • Gode muligheter til å utvikle deg faglig i et hyggelig arbeidsfellesskap med i alt 75 ansatte.

 • Fine lokaler i Oslo sentrum

Vi ønsker å speile mangfoldet i befolkningen i rekrutteringen vår. Vi oppfordrer alle som er kvalifiserte til å søke ledige stillinger uansett kjønn, alder, funksjonshemning og flerkulturell bakgrunn eller om du har hatt et lengre opphold fra arbeidslivet.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål, ta kontakt med:

Send søknad og CV til: [email protected]

Skriv hvilken stilling du søker på, eventuelt om du er interessert i begge stillingene.

Powered by Labrador CMS