STILLING LEDIG:

VG søker journalist til fast stilling

Kan du styrke VG på mangfold?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 18. november

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Mediehuset VG er en del av mediekonsernet Schibsted og leverer nyheter, underholdning og nyttestoff gjennom papiravisen, nettavisen, mobilutgaven og VG+.

VG skal være Norges fremste leverandør av nyheter, underholdning og nyttestoff gjennom døgnet. VG har som mål hver dag å sette dagsorden for både det folkelige og det offisielle nyhetsbildet i Norge. VG har den største leserdekningen av norske mediehus og når daglig rundt 2,2 millioner lesere gjennom papir-, nett- og mobilutgaven.

I VG er mangfold nødvendig for å lykkes! Vi mener at mennesker med ulik bakgrunn og erfaring, sammen løser oppgaver på en bedre måte. Vi vil ha et arbeidsmiljø med like muligheter for folk med ulik seksuell legning, bakgrunn, nasjonalitet, alder, kjønn og for dem med en funksjonsnedsetting. Målet vårt er at VG som arbeidsplass skal representere befolkningen vi lager produkter og innhold for. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Om du kan bruke din identitet, innsikt og erfaring til å se nye perspektiver i journalistikken, har vi lyst til å høre fra deg.

VG skal være hele folkets førstevalg som nyhetsdestinasjon, og for å nå denne ambisjonen er vi avhengig av at våre journalister har kunnskap om mangfoldet blant våre lesere og i samfunnet.

For at vi skal kunne formidle nyhetsbildet enda bedre og mer innsiktsfullt, trenger vi journalister med ulik bakgrunn og erfaring. Mangfold, inkludering og tilhørighet er viktige verdier i en bærekraftig nyhetsredaksjon, og vi ønsker at våre journalister skal utfordre det etablerte og utforske nye ideer for at vi sammen kan gjøre en forskjell.

Derfor søker vi nå en journalist til en fast stilling som skal bidra til å øke mangfoldskompetansen og -fokuset i hele VGs redaksjon.

Du som søker er en nysgjerrig, idérik og kreativ journalist. Du må tørre å utfordre, og du ser muligheter fremfor problemer. Du er en lagspiller, og er åpen for å ta til deg læring, samtidig som du har evne til å lære bort og dele på din kompetanse.

Din hovedoppgave vil være å lage innhold som engasjerer målgrupper som VG ikke treffer godt nok i dag.

Som journalist i VG vil du bli en del av landets beste nyhetsredaksjon og publisere på Norges mest leste nyhetsnettsted, samt i våre kanaler i sosiale medier.

Du vil lage journalistikk som blir lagt merke til og som setter dagsorden, og du vil få samarbeide med noen av landets beste journalister på små og store prosjekter.

Du vil bidra til å øke og synliggjøre mangfoldet i VGs journalistikk, gjøre VG mer relevant for større minoritetsgrupper i Norge, samt å nå ut med viktig journalistikk til underrepresenterte grupper i mediene.

For oss er det viktig at du tar med deg denne kompetansen inn i vår redaksjon:

  • God kulturforståelse og kompetanse i form av erfaring og innsikt som minoritet i Norge, og et kildenettverk fra store innvandrergrupper fra land utenom Vest-Europa.
  • God formidlingsevne. Det er en fordel om du behersker flere språk enn norsk og engelsk.
  • Evne til å jobbe med store og små prosjekter - selvstendig og i samarbeid med andre.
  • Det er en fordel med noe redaksjonell erfaring. Journalistutdanning er fint, men ikke et krav. Digital kompetanse og kjennskap til publisering i sosiale medier er også en fordel.
  • Kjennskap til allmenne presseetiske regler.

Hva kan vi tilby deg?

  • Muligheten til å lage journalistikk som når ut til store deler av Norge, og mulighet til å løfte viktige problemstillinger høyt på agendaen.
  • Stor takhøyde for å jobbe med egne idéer og nyskapende initiativer.
  • Muligheter til å utvikle deg selv som journalist i Norges beste mediehus.
  • Et godt arbeidsmiljø med hyggelige og ambisiøse kollegaer, med sterk vilje til å lære og å lære bort.
  • Konkurransedyktige lønnsvilkår og ansattgoder.

Stillingen er underlagt VGs Avdeling Z som skal jobbe for å nå nye målgrupper med VGs innhold. Man må regne med noe kveld- og helgejobbing.

Søknadsfristen er 18. november, men søkere vil bli vurdert fortløpende, så ikke nøl med å ta kontakt tidlig. VG er også interessert i tilkallingsvikarer med den samme kompetansen, så send gjerne inn en søknad selv om du ikke føler deg kvalifisert til en fast stilling.

Vi foretrekker å motta søknadene på Jobylon (SØK HER-linken nedenfor), men de kan også sendes på e-post til [email protected].

Kontaktinformasjon:

Ta gjerne kontakt med avdelingsleder Mathias Jørgensen, tlf: 938 02 125, dersom du bare vurderer å søke og ønsker mer informasjon om stillingen.

Ellers kan disse kontaktes:

SØK HER

Powered by Labrador CMS