STILLING LEDIG:

Østlendingen søker digitalleder

Østlendingen hadde en sterk digital fremgang i 2020 med blant annet 20 prosent vekst hos unge lesere. Nå søker vi etter en digitalleder som kan hjelpe oss videre.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Elverum

Søknadsfrist: 2. mai

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Østlendingen dekker store deler av Hedmark, og har en sterk posisjon i regionen. Mediehuset Østlendingen består av avisene Østlendingen, Hamar Dagblad, Ringsaker Blad og SolungAvisa. Hovedkontoret ligger i Elverum. Øvrige avdelingskontorer ligger i Hamar, Brumunddal, Trysil, Flisa og Tynset. Selskapet tilhører Amedia, landets største utgiver av lokale medier.

Som digitalleder i Østlendingen vil du sammen med nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør ha et overordnet ansvar for redaksjonens arbeid. Du skal spesielt sørge for at journalistikken treffer digitalt og dermed bidra at den gode veksten vi hadde i 2020 fortsetter. Ønsker du mer ansvar og å utvikle deg som journalist og leder, er dette en super mulighet.

Vi er på jakt etter en som forstår hvorfor det er viktig å lykkes digitalt, som greier å formidle det til redaksjonen og omgjøre kunnskapen til journalistikk som leses. Det krever gode samarbeidsevner, nysgjerrighet og journalistisk teft.

Ansvar og arbeidsoppgaver

  • Sørge for at Østlendingen fortsetter å vokse i lesing og antall abonnenter
  • Stillingen innebærer personalansvar
  • Analysere og forstå tall og trafikk – og sette inn tiltak der det er nødvendig
  • Spesielt ansvar for de digitale målene våre, som å få flere unge (under 40) til å lese oss

Ønskede kvalifikasjoner

  • Relevant høyere utdanning er en fordel
  • Erfaring med ledelse er en fordel
  • Du har relevant journalistisk erfaring og ser forskjellen på en «klikkvennlig» sak og en sak som faktisk treffer leseren
  • Stødig presseetisk
  • Interesse og forståelse for tall og data som kan benyttes til læring og tiltak
  • Ambisiøs på egne og avisas vegne

Digitallederen går inn i en fleksibel frontsjefturnus med helgevakt hver fjerde helg. Digitallederen vil være stedfortreder for nyhetsredaktør og svarer til ansvarlig redaktør.

Vi tilbyr en spennende og lærerik arbeidsplass med rik historie og journalistisk tyngde. Østlendingens hovedkontor ligger i Elverum, en by med snaut 21.000 innbyggere – halvannen time fra Oslo. Vi dekker store deler av gamle Hedmark fylke og har lokalkontorer i Trysil, på Tynset og Flisa. Østlendingen er en del av Amedia.

Søknadsfrist 2. mai.

Kontaktinformasjon:

Søknadsfrist: 01.05.2021
SØK HER

Powered by Labrador CMS