STILLING LEDIG:

NTB sportsdata søker en digital prosjektleder med produktansvar

NTB sportsdata er en totalleverandør av sportsdata til det norske markedet, og nå trenger vi flere med på laget.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 28. januar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NTB er et uavhengig nyhetsbyrå. Vi har i over 150 år vært en sentral aktør i norsk offentlighet. Våre redaksjoner overvåker, sorterer og dekker nasjonale og internasjonale hendelser døgnet rundt. Hver dag leverer NTBs journalister, fotografer og grafikere redaksjonelt innhold til nærmere 200 medier.

Samfunnsoppdraget vårt er å gi rask og pålitelig oversikt over de viktigste nyhetene.

Bildearkivet vårt inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse. Med over 300 millioner bilder, videoer og grafikker er vi Nordens største bildebyrå.

NTB er i front med innovativ teknologiutvikling for mediemarkedet, som lokaltilpasset robotjournalistikk og mediebank.

Vi tilbyr mange ulike språk- og kommunikasjonstjenester til organisasjoner, offentlig sektor og næringslivet, som distribusjon av pressemeldinger, oppdragsfoto og skrivekurs .

NTB holder til i nye spennende lokaler Pressens hus midt i Oslo sentrum.

Vi er på jakt etter deg som har erfaring fra prosjektarbeid, liker å jobbe i digitale team og som er klar for å ha ansvar for egne produkter.

Vi er ikke så opptatt av å definere om det er egenskapene som prosjektleder, produkteier eller produktutvikler som er viktigst. Vi er mest opptatt av å finne deg som passer godt inn i teamet vårt. Du har sikkert hørt om både Scrum og Jira, og du blir ikke helt utslitt av tanken på å jobbe med “sprinter”. I tillegg er det jo en fordel om du vet hva Karsten Warholm, Johannes Thingnes Bø og Caroline Graham Hansen driver med, men helt avgjørende er det ikke.

Arbeidshverdagen i NTB sportsdata

Vi er en fin gjeng på seks personer i aldersspennet 23–42 år, fire teknologer og to med ansvar for produkt. Vi har også et team på tre teknologer som sitter i Dhaka, som vi ofte samarbeider med i ulike prosjekter. I tillegg jobber vi tett med salg og markedsavdelingen, utviklingsavdelingen, administrasjonen og sportsredaksjonen i NTB. For oss er det viktig at alle trives på jobb, og vi mener at det er lettere å jobbe effektivt når vi bygger hverandre opp og er et skikkelig lag. Du får kontorpult sammen med resten av gjengen i Oslo sentrum, og vi håper at du vil jobbe mest fra kontoret, men det er selvsagt også rom for å ha hjemmekontor.

Kundene og produktene våre

Vi leverer sportsdata og ferdige løsninger til både mediemarkedet, idretten selv og kommersielle aktører. Vi jobber tett mot store kunder som NRK, TV 2, Amedia, Schibsted og Dagbladet, men også Norges Fotballforbund, Toppserien for kvinner og Norges Idrettsforbund. I tillegg er vi agent for danske Enetpulse (sportsdataleverandør) i det norske markedet.

Store produkter vi holder i er blant annet fotballroboten, livesenter for sport, tabell-widgeter, spillerbørser, kåringer av rundens lag og et adminverktøy for øvrige nyhetsbyrå – for å nevne noen.

Arbeidsoppgaver

Du kommer til å få ansvar og delansvar for drift og videreutvikling av enkelte produkter hos oss. Det betyr at du vil ha en enorm påvirkningskraft i prosjektene våre, og derfor ser vi etter deg som

 • er bindeleddet mellom teknologene og produktene
 • er prosjektleder for små og store prosjekter
 • er produktutvikler for små og store produkter
 • er en sparringspartner med sportsdatasjefen
 • har lyst til å videreutvikle eksisterende produkter

Du rapporterer direkte til sportsdatasjefen, Terje Alstad.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

I prosjektlederstillingen er det viktig at du jobber strukturert og målrettet, og er god på å prioritere. Vi ser etter deg som har minst 2 års relevant arbeidserfaring. I tillegg er det en fordel hvis du har erfaring med tverrfaglig arbeid fra en større organisasjon, virksomhet eller konsern. Videre ønsker vi at du

 • har relevant høyere utdanning, gjerne fra teknologiledelse og IT
 • har litt erfaring med Scrum
 • har erfaring med ulike prosjektverktøy, for eksempel Jira eller lignende
 • har god nok teknisk forståelse til å samarbeide med de tekniske teamene
 • liker å holde små workshops
 • behersker norsk og engelsk på et høyt nivå

Det er mange gode grunner til å jobbe hos oss

Her får du

 • erfarne, rause og engasjerte kollegaer
 • spennende oppdrag for store kunder
 • mulighet til å sette ditt preg på både metodikk og produkt
 • konkurransedyktig lønn, blant de beste pensjonsordningene i mediebransjen og god ferieordning
 • arbeidsplass i splitter nye Pressens hus sentralt i Oslo sentrum
 • tilgang til hytte på Skeikampen og leilighet i Nice

Høres dette greit ut? Da er det bare å søke – vi intervjuer fortløpende.

SØK HER

Våre verdier er troverdig, oppfinnsom og lagspiller. Vi har ambisjoner om å være Europas mest innovative nyhetsbyrå. Se www.ntb.no for mer informasjon om oss.

Kontaktinformasjon:

Les mer om produktene våre her.

Powered by Labrador CMS