STILLING LEDIG:

Bergens Tidende søker Data Scientist

Vil du være med på å fornye journalistikken og bygge et enda mer relevant og engasjerende BT? Vi styrker satsingen på data og analyse og søker en samfunnsengasjert full stack Data Scientist til redaksjonen.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: fast

Arbeidssted: Bergen

Søknadsfrist: 22. februar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Bergens Tidende (BT) er et av Norges største mediehus, og den største avisen med utgiversted utenfor Oslo. Innholdet til Bergens Tidende finner du på alle digitale flater. Vi jobber hele tiden med å utforske nye formater for innholdet vårt gjennom for eksempel podcaster eller arrangement. Bergens Tidende har 231.000 daglige lesere og rundt 80.000 abonnenter. Bergens Tidende er en del av Schibsted Norge med en omfattende portefølje av produkter for papir, nett, tablet og mobil.

Aldri før har flere abonnert på BT. Vi jobber aktivt med å nå nye målgrupper og er svært opptatt av å samarbeide på tvers av redaksjonen for å skape journalistikk som er tett på leserne. Vi har store ambisjoner for videre digital vekst. Som Data Scientist i BT vil du ha ansvar for modellering og analyse av leserne og innholdet vårt. Du vil informere beslutninger i det daglige og strategiske valg i redaksjonen.

“I tillegg til korona-situasjonen, blir dekningen av stortingsvalget noe av det viktigste vi gjør i år. Både klimajournalistikken og den undersøkende journalistikken skal få enda mer plass i 2021. Det er takket være abonnentene våre at vi har mulighet til å investere i journalistikken, slik vi gjør nå. De kommer til å merke at vi nå satser mer også på den nære journalistikken i Bergen”, sier sjefredaktør Frøy Gudbrandsen.

Der vi tidligere hadde et produkt som var likt for alle, jobber vi nå med løsninger for automatisering av forsiden, personalisering og mer relevante nyhetsvarsler. Vi utvikler nye digitale formater for journalistikken og vi satser på lyd. Du vil ha en viktig rolle i å legge til rette for eksperimentering og at innovasjon og utvikling i BT er datastøttet.

Vi ser etter en kandidat som kan ta faglig lederskap til data science i BT og som samtidig trives i en operativ rolle. Du vil samarbeide tett med dyktige kollegaer i redaksjonen og våre team for produkt og teknologi, abonnement og data-team sentralt i Schibsted. Stillingen rapporterer til Utviklingsredaktør i BT.

SKILLS & REQUIREMENTS

 • Høyere utdanning innen matematikk, statistikk, maskinlæring, datateknikk eller liknende
 • Sterke ferdigheter i SQL og Python eller R
 • Erfaring fra et eller flere områder innen maskinlæring og NLP
 • Kunnskap om design, oppsett og evaluering av A/B-tester
 • Erfaring med eller ønske om å lære web- og api-utvikling (f.eks Flask, Django) og AWS eller liknende skytjenester er en fordel
 • Erfaring fra redaksjonelle miljøer er en fordel

Vi kan tilby:

 • Å jobbe med et produkt som spiller en avgjørende rolle i samfunnet
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Mobiltelefon, bredbåndsabonnement og Mac/PC
 • Et internasjonalt fagmiljø i Schibsted
 • En unik mulighet til å jobbe med data-drevet innovasjon i en av landets fremste digitale redaksjoner

Kontaktinformasjon:

Søknader blir vurdert fortløpende. Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:

For spørsmål om rekrutteringsprosessen:

Søknadsfrist: 22.02.2021
SØK HER

Powered by Labrador CMS