STILLING LEDIG:

Kontekst logo

Kontekst søker journalist/­redaktør til vikariat (100%)

Creo - forbundet for kunst og kultur

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: 100% vikariat frem til juli 2025. Tiltredelse etter avtale. 

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 13. oktober

Om kontekst:

Kontekst.no er et digitalt tidsskrift utgitt av Creo – forbundet for kunst og kultur. Kontekst er en selvstendig redaksjon som følger Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Kontekst er ikke først ute med nyheter, men går i dybden på aktuelle temaer gjennom intervjuer, reportasjer og kommentarer. 

Kontekst.no ble lansert i 2021 og har som mål å se utøvende kulturuttrykk i et politisk, økonomisk og kulturhistorisk perspektiv. Kontekst har fire fokusområder: Musikk (blant annet kor, korps, orkestre, populærmusikk, pedagogikk og musikkterapi), scenekunst, politikk og utdanning. 

Om utgiver Creo – forbundet for kunst og kultur

Creo logo

Creo, forbundet for kunst og kultur, er Norges største organisasjon for utøvende og skapende kunstnere, pedagoger og andre yrkesutøvere og studenter innen kunst- og kulturfeltet. Creo teller i dag mer enn 11.000 medlemmer. 

Om stillingen 

To av våre medarbeidere skal ut i permisjon. Vi søker nå etter en vikarierende journalist som også kan ta over for ansvarlig redaktør når han skal i permisjon. 

Den som ansettes vil jobbe som journalist frem til 1. februar 2025. Fra 1. februar til juli 2025 vil ansvarlig redaktør være i permisjon. Det er ønskelig at journalisten som nå ansettes tar på seg denne rollen. Det vil bli utlyst en ny vikarstilling som journalist i 50% stilling i samme tidsperiode. 

 Vi ønsker deg som:

  • Har dokumentert erfaring som journalist på digitale flater. 
  • Liker både langlesing og faktabokser.
  • Produserer egne artikler innenfor Konteksts dekningsområde (Musikkfeltet, scenekunst, kulturpolitikk, kulturutdanning), fra idéstadie til ferdigstillelse.
  • Fortrinnsvis tar egne bilder. 
  • Bidrar aktivt på redaksjonsmøter med ideer og innspill. 
  • Har interesse for alt «bak scenen». Du kan for eksempel med glede lese en rapport, undersøkelse eller fagartikkel på jakt etter en god sak. 
  • Er trygg i intervjusituasjoner og klarer å hente ut det essensielle i intervjuer. 
  • Ikke er fremmed for å skrive kommentarer eller kronikker.
  • Har presseetikken på plass. 

Journalisterfaring fra områder som politikk, utdanning, teknologi eller økonomi er også ønskede kvalifikasjoner. 

Vi tilbyr 

En spennende mulighet som en viktig del av redaksjonen til Norges største kunstner- og kulturorganisasjon. Som en del av et digitalt tidsskrift under utvikling, vil du bidra til utformingen av publikasjonens fremtidige uttrykk. 

Du ansettes i et 100% vikariat som journalist frem til februar 2025. Fra februar-juli 2025 er det ønskelig at du vikarierer som redaktør. Vikariatet avsluttes i juli 2025. 

Du vil få lønn i henhold til tariffavtale, konkurransedyktige betingelser, fleksitid og gunstige pensjons- og forsikringsavtaler. Stillingen gir mulighet for stor faglig og personlig utvikling i et levende og lærende arbeidsmiljø der vi setter samarbeid høyt. 

Kontaktinformasjon

For ytterligere informasjon om stillingen kontakt;

Søknad sendes ansvarlig redaktør Brand Barstein: bb@kontekst.no 

Powered by Labrador CMS