STILLING LEDIG:

Avisa Nordland søker sjefredaktør / administrerende direktør

En av Nord-Norges viktigste lederjobber er ledig!

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Bodø

Søknadsfrist: Snarest

Om arbeidsgiver

Avisa Nordland er regionavis i Salten og ledende nyhetsovervåker i Nordland. Vi har hovedkontor i Bodø og lokalkontor i Fauske, Meløy og Hamarøy. Hovedredaksjonen i Bodø har nylig flyttet inn i nye og moderne lokaler midt i sentrum. Totalt består redaksjonen av 29 medarbeidere. Avisa Nordland eies av Amedia (62%) og Polaris Media Nord-Norge (38%).

Avisa Nordland er på jakt etter en toppleder med ambisjoner om å skape vekst gjennom god journalistikk og relevant innhold for leserne. Vi ser etter en dyktig redaksjonell leder som kan videreutvikle avisas posisjon i en region i rask utvikling!

Vår nye redaktør skal bygge videre på en offensiv strategi. Avisa skal være det soleklare førstevalget som nyhetsformidler og meningsbærer i Nordland. Redaktøren skal være avisas ansikt utad og sammen med 28 journalister lage en skarp, dyp og engasjerende journalistikk som det snakkes om hver eneste dag.

Vi ser etter en leder som:

 • Kan peke ut retning i et raskt skiftende, digitalt medielandskap hvor formater og historiefortellinger endrer seg raskt
 • Har stor gjennomføringsevne, alene og gjennom andre
 • Har evnen til å skape entusiasme, stolthet og får med seg folk i felles retning

Hva er ansvaret?

Vi ønsker at Avisa Nordland skal styrke sin posisjon som den største og viktigste avisa mellom Trondheim og Tromsø. Avisa Nordland har solid økonomi og en stor redaksjon med dyktige journalister som hver dag jobber med å gi innsikt og sette dagsorden. Vi ser etter en leder som videreutvikler det vi er gode på.

Konkret innebærer stillingen blant annet følgende ansvar:

 • Overordnet publisistisk ansvar
 • Som daglig leder helhetlig ansvar for hele virksomheten
 • Leder- og resultatansvar med ansvar for bedriftens økonomi, løpende drift og utvikling
 • Ansvar for å gjennomføre vedtatt strategi

Hvem ser vi etter?

For å lykkes, tror vi rette kandidat har redaksjonell ledererfaring, god presseetisk innsikt og dyp samfunnsforståelse. Det er vesentlig å forstå hvilket innhold som engasjerer leserne i digitale kanaler og vite hvordan analyse og innsikt kan brukes som verktøy for redaksjonell utvikling.

Vi ser etter en leder som er:

 • uredd, ambisiøs og endringsorientert
 • digitalt anlagt
 • en god kulturbygger
 • samarbeids-, prestasjons- og resultatorientert

Hva kan vi tilby?

Vi lover deg et mediehus med sterk posisjon og muskler til videre utvikling. AN har ambisjon om videre vekst og skal øke antall abonnenter gjennom god nyhetsledende lokaljournalistikk. Som sjefredaktør i AN er du også en del av et stort konsern som er langt fremme på teknologi og bruk av data i den digitale utviklingen av lokalaviser, ikke bare i Norge, men i verden. Du får mulighet til å dra veksler på et sterkt utviklingsmiljø med høy kompetanse fra Amedias sentrale organisasjon. Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser og et godt arbeidsmiljø.

Stillingen rapporterer til styreleder Ole Morten Ona Ringdal.

Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe i Amedia her. Podcast om Amedia og mediebransjen i Norge her.

Kontaktinformasjon

Nysgjerrig på å vite mer?

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere i FRAM for en uforpliktende prat om stillingen.

SØK HER

Powered by Labrador CMS