STILLING LEDIG:

Bergens Tidende søker redaksjonell analytiker

Vil du være med og lage et enda mer relevant og engasjerende BT? Vi søker deg som brenner for journalistikk, som er analytisk sterk og som samarbeider godt til denne nyopprettede stillingen i BTs redaksjon.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Bergen

Søknadsfrist: 30. januar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Bergens Tidende (BT) er et av Norges største mediehus, og den største avisen med utgiversted utenfor Oslo. Innholdet til Bergens Tidende finner du på alle digitale flater. Vi jobber hele tiden med å utforske nye formater for innholdet vårt gjennom for eksempel podcaster eller arrangement. Bergens Tidende har 231.000 daglige lesere og rundt 80.000 abonnenter. Bergens Tidende er en del av Schibsted Norge med en omfattende portefølje av produkter for papir, nett, tablet og mobil.

Vi jobber aktivt med å nå nye målgrupper og lage journalistikk som er tett på brukernes behov. Tidligere i år passerte vi 50.000 digitale abonnenter. Vi har store ambisjoner om videre vekst. Nå trapper vi opp innsatsen for å jobbe enda mer brukerorientert i utviklingen av journalistikken.

Som redaksjonell analytiker får du et ansvar for at redaksjonen hver dag jobber innsiktsbasert. Du vil jobbe tett med redaksjonelle ledere og de ulike gruppene våre for å utvikle innholds- og publiseringsstrategien og de digitale formatene våre. Du får også ansvar for kvalitativ analyse i redaksjonen. En viktig del av rollen er å legge til rette for eksperimentering.

Du vil bli del av datamiljøet i BT og samarbeide tett med andre dyktige kollegaer i redaksjonen og med teamene våre for abonnement og produkt.

Kvalifikasjoner:

  • Høyere utdanning, fortrinnsvis på masternivå

  • Redaksjonell erfaring kan være en fordel

  • Sterke analytiske egenskaper, med erfaring fra statistikk og analyse av større datamengder

  • Du kan presentere tall og innsikt på en forståelig og engasjerende måte

  • Erfaring med SQL og R eller Python er en fordel

Vi kan tilby:

  • Å jobbe med journalistikk som spiller en avgjørende rolle i samfunnet

  • Gode pensjons- og forsikringsordninger

  • Mobiltelefon, bredbåndsabonnement og Mac/PC

  • En unik mulighet til å jobbe med datastøttet utvikling i en av landets fremste digitale redaksjoner

For å formidle nyhetsbildet enda bedre og mer innsiktsfullt, trenger vi ansatte med ulik bakgrunn og erfaring. Vi ønsker at våre ansatte skal utfordre det etablerte og utforske nye ideer. Mangfold og inkludering er viktige verdier i en bærekraftig nyhetsredaksjon.

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med:

SØK HER

Powered by Labrador CMS