STILLING LEDIG:

VG søker ambisiøs seo-spesialist til å lede VGs videre satsing

River du deg i håret over at VG, Norges største trafikkmaskin, ikke alltid er på topp på Google når du søker på nyhetssaker? Vi søker deg som brenner for å gjøre noe med det gjennom å lede VGs arbeid med SEO.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 23. august

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Mediehuset VG er en del av mediekonsernet Schibsted og leverer nyheter, underholdning og nyttestoff gjennom papiravisen, nettavisen, mobilutgaven og VG+.

VG skal være Norges fremste leverandør av nyheter, underholdning og nyttestoff gjennom døgnet. VG har som mål hver dag å sette dagsorden for både det folkelige og det offisielle nyhetsbildet i Norge. VG har den største leserdekningen av norske mediehus og når daglig rundt 2,2 millioner lesere gjennom papir-, nett- og mobilutgaven.

I VG er mangfold nødvendig for å lykkes! Vi mener at mennesker med ulik bakgrunn og erfaring, sammen løser oppgaver på en bedre måte. Vi vil ha et arbeidsmiljø med like muligheter for folk med ulik seksuell legning, bakgrunn, nasjonalitet, alder, kjønn og for dem med en funksjonsnedsetting. Målet vårt er at VG som arbeidsplass skal representere befolkningen vi lager produkter og innhold for. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Den uavhengige journalistikken er avgjørende for et velfungerende demokrati, men hvordan folket får informasjonen har endret seg. Brukerne søker i dag i større grad på Google, og det må VG som mediehus tilpasse seg. Derfor trenger vi en erfaren og sulten SEO-spesialist som kan løfte SEO opp på agendaen internt og sikre VGs og VGs merkevarers posisjoner i søk.

Du vil ha overordnet ansvar for VGs arbeid med SEO og du blir en del av VGs kommersielle avdeling. Du skal være med å bygge et nytt team innen SEO og vil i første omgang lede en SEO-analytiker, samt sikre kompetanseheving av en SEO-journalist i redaksjonen. Arbeidet med SEO er godt i gang, og vi trenger nå deg som kan ta arbeidet et steg videre gjennom å bygge opp et fagmiljø for SEO i VG. Du vil være ansvarlig for å sikre kompetanseheving internt både i kommersiell avdeling og i redaksjonen.

Ditt hovedfokus er hele VG, herunder VGTV, VG Live, VGs nisjer og nye initiativer fra VG Lab - en innovasjonshub som skal bygge nye tjenester for å finansiere god journalistikk. Her skal vi prøve og feile, og lære mye. Siste tjeneste i familien er Elton, en ladeapp for elbil, men vi har også tjenester som vg.no/strom og tek.no/mobilabonnement. Vi trenger deg som kan løfte disse sidene til å blir nr 1 innen sin kategori. SEO-analytikeren i ditt team vil ha VGs nisjer (som Godt.no og Tek.no) som sitt hovedfokus, da disse sidene har mest å vinne på en styrket SEO-strategi, og har behov for tett daglig oppfølging.

Vi ser etter deg som liker utfordringer, evner å stå i diskusjoner og som ser potensialet i at SEO er et område som enda er nytt for mange internt. Du vil eie strategien, målsetningene og planen for hvordan VG og VGs merkevarer skal sikre seg posisjoner i søk, både gjennom styrking av tekniske løsninger, satsing på de riktige konseptene, og produksjon av riktig innhold.

Hva skal du jobbe med?

 • Sikre at viktigheten og arbeidet med SEO forankres i hele bedriften

 • Eie strategien og målsetningene til VG innen SEO og gjennomføre arbeidet som må gjøres for å nå målene

 • Sørge for at VG er på topp på relevante søk, først og fremst i Google

 • Sørge for at VGs kommersielle tjenester og tjenester fra VG Lab er på topp på søk

 • Lage kjøreregler for økt SEO som kan brukes i organisasjonen

 • Legge planer for innholdsproduksjon på kommersielle tjenester for å øke trafikk fra søk

 • Samarbeide tett med redaksjonen og utviklingsteamene for å nå målsetninger

 • Sikre kompetanseheving innen ditt fagfelt for hele bedriften

Vi søker etter deg som:

 • Kan SEO-analyse til fingerspissene (teknisk og on page)

 • Har mye kunnskap om SEO, er faglig oppdatert og kan anvende dette i praksis. Benytter og har god kjennskap til verktøy som Google Search Console, Ahrefs, Semrush, Moz og/eller KWFinder.

 • Ser løsninger, tester ut nye ideer og får ting gjort

 • Er fleksibel og trives med et høyt tempo i hverdagen

 • Er en selvgående lagspiller som gladelig tar i et tak når det trengs

 • Helst over fem års arbeidserfaring

 • Erfaring som teamleder er en fordel

… og dette kan vi tilby i retur:

 • Et svært godt arbeidsmiljø med høyt engasjement og entusiasme

 • Interessante og viktige arbeidsoppgaver i et innovativt miljø

 • Konkurransedyktige betingelser

 • Gode pensjons- og forsikringsordninger

 • Bedriftshytter, bedriftsidrettslag, telefon, bredbånd hjemme og eget trimrom

Synes du dette høres gøy ut? Da håper vi du er rask med å søke for vi vil gjerne ha deg med på laget!

Kontaktinformasjon

Ditt første år:

I løpet av den første uken har du kommet deg på plass og fått en god velkomst av hyggelige kollegaer. Du har fått en introduksjon til de kommersielle tjenestene, og begynner å sette deg inn i hvor du kan få noen raske seire.

Etter en måned ser du en vekst i trafikken fra søk. Du har gjennomført dine første tiltak med stor suksess, og har fått sterkt eierskap til tjenestene du har spesielt ansvar for. Du samarbeider godt med redaksjonen og utviklerne, og har laget en plan for alt du ønsker å få gjennomført.

Etter ett år har du en høy stjerne i VG. Du har økt trafikken fra søk betraktelig, og VG og dens tjenester er nummer 1 på Google. Du jobber kontinuerlig med å forbedre sidene og innholdet, men har også satt deg inn i ny teknologi og derfor kommet på noen nye muligheter. Dine medarbeidere er imponert over ditt initiativ og driv, og hvordan du har fått med deg VG på å ha økt fokus på å få mer trafikk fra søk. Tek.no har forbedret inntektene sine med 20 % fordi du har fått testene til å nå nr. 1 på Google.

SØK HER

Powered by Labrador CMS