STILLING LEDIG:

NRK søker korrespondent i Berlin

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Berlin

Søknadsfrist: 11. juni

Om arbeidsgiver:

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

I en tid med krig og store utfordringer i Europa, skal NRK ansette en ny korrespondent i Berlin. Korrespondentperioden er på tre år, med mulighet for ett års forlengelse. Oppstart: 1. januar 2024

Arbeidsoppgaver

Vi ser etter en korrespondent som har svært god forståelse og et dypt engasjement for Tyskland og Øst-Europa, samt generelle europeiske og internasjonale forhold. Du må ha stor arbeidskapasitet, brenne for løpende breaking news-arbeid, beherske politisk analyse og ha gode reportasjeferdigheter.

Som korrespondent i Berlin kan du i perioder også få i oppgave å dekke krigen i Ukraina.

Korrespondenten skal dekke og analysere tysk og europeisk politikk, økonomi, kultur og øvrig samfunnsliv for alle NRKs flater; radio, TV, nett og podkast. Du må være selvgående, ha grunnleggende tekniske ferdigheter og evne å drive frem egne journalistiske prosjekter.

Kvalifikasjoner

Du må ha et genuint ønske om å eksperimentere med nye uttrykk og fortellermåter, med mål om å treffe et yngre og bredere publikum på NRKs plattformer. Korrespondenten må ha utpreget forståelse for hva som kreves for å ha gjennomslagskraft i den digitale mediehverdagen.

Som korrespondent må du evne å operere på egen hånd, både teknisk og journalistisk, og ha erfaring med direkterapportering. Du bør også ha erfaring med å dekke internasjonale forhold.

NRK kan endre oppholdssted for korrespondenten i løpet av avtaleperioden, og korrespondenten kan unntaksvis bli dirigert utenfor sitt normale område.

Korrespondenten er ansvarlig for eget korrespondentregnskap og administrasjon på tjenestestedet. Som korrespondent har du en selvstendig stilling og ansvar for å styre din egen arbeidstid.

Personlige egenskaper

Vi forventer stor samarbeidsvilje, solide journalistiske evner, et godt og presist språk og bred kunnskap om europeiske og internasjonale forhold. Relevant utdanning, språkferdigheter og personlig egnethet blir vektlagt i rekrutteringen.

Vi tilbyr

En spennende, utfordrende og viktig journalistjobb i hjertet av Europa.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:

SØK HER

Powered by Labrador CMS