STILLING LEDIG:

Kulturrådet søker kommunikasjons­direktør

Vil du være med på å utvikle kultursektoren inn i en ny tid?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 20. januar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Kulturrådet har som formål å stimulere samtidens mangfoldige kunst- og kulturuttrykk og skal bidra til å løfte fram kulturens rolle i samfunnet. Kulturrådet støtter kunst- og kulturprosjekter over hele landet, driver utviklingsarbeid og er rådgiver for staten i kulturspørsmål. Gjennom støtte til profesjonelle kunstnere, arrangører, utgivere og ulike kulturvirksomheter bidrar Kulturrådet til at kunst og kultur skapes, dokumenteres, bevares og gjøres tilgjengelig for flest mulig. Målet er at Norge skal ha et levende og mangfoldig kunst- og kulturliv. Vi er ca. 150 ansatte og har kontorer i Oslo, Trondheim og Bodø.Våre verdier er; åpenhet – integritet – nysgjerrighet.

www.kulturradet.no

Vår nye kommunikasjonsdirektør skal se muligheter, bidra til mangfoldige perspektiver og synliggjøre kunsten og kulturens betydning for samfunnet. Målet er at Kulturrådet skal være en synlig og tydelig aktør i sektoren. Kulturrådet skal oppleves som en åpen, troverdig og brukerorientert virksomhet.

Kommunikasjonsavdelingen har ansvar for ekstern og intern kommunikasjon og består av åtte kunnskapsrike og engasjerte medarbeidere. Kommunikasjonsdirektøren rapporterer til direktøren og er medlem av Kulturrådets ledergruppe.

Noen viktige oppgaver:

 • Lede arbeidet med å etablere et nytt navn og ny identitet for virksomheten
 • Utvikle arbeidet med omdømmebygging, medie- og samfunnskontakt
 • Løfte arbeidet med brukerdialog
 • Gi kommunikasjonsfaglige råd og oppfølging til virksomhetens ledere

Kvalifikasjoner:

 • God skriftlig og muntlig formuleringsevne
 • Erfaring og resultater fra kommunikasjon og ledelse
 • Forståelse og interesse for Kulturrådets samfunnsoppdrag
 • Relevant høyere utdanning. Særlig relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskravet

Vi ser etter deg som er oppdatert på digitale trender, med sterke relasjonelle egenskaper og evne til å bringe inn nye perspektiver. Du er motiverende og strukturert, med stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr:

 • God innsikt og nettverk i norsk kultursektor
 • Fleksibel arbeidstid og moderne, nyoppussede lokaler i Oslo
 • Godt arbeidsmiljø, og dyktige, engasjerte medarbeidere
 • En mulighet til å være med å utvikle et mangfoldig kunst- og kulturliv i hele landet
 • En spennende stilling hos en stabil arbeidsgiver med gode velferdsordninger og medlemskap i Statens pensjonskasse (SPK). Les mer om godene i staten her.

Stillingen lønnes i stillingskode 1060 avdelingsdirektør, fra kr. 977 600 – 1 076 500 (86-90) etter statens lønnsregulativ og Kulturrådets lønnspolitikk. For særlig kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Fra brutto lønn trekkes 2 % medlemsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Kulturrådet er en inkluderende arbeidsplass. Vi ønsker å ansette flere personer som bidrar til utvikling av mangfold hos oss. Vårt mål er å øke mangfold av innsikt, perspektiv og erfaringer for å bidra til mer varierte og gode kunst- og kulturopplevelser for flere. Vi oppfordrer personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en til å søke. Kulturrådet er underlagt offentlighetsloven og navn på søkere kan bli offentliggjort.

Kontaktinformasjon

Spørsmål om stillingen kan rettes til :

Send søknad og CV snarest og senest innen 20. januar 2022.

SØK HER

Powered by Labrador CMS