STILLING LEDIG:

NRK Nyheter søker visuell nyhetsjournalist

NRK Nyheter søker uredde og lekne journalister som vil skape visuell og løpende nyhetsjournalistikk.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 13. desember

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Vil du jobbe med de største nyhetene og utvikle måter vi lager digital journalistikk på? Visuell-redaksjonen i NRK Nyheter søker deg med fotojournalistisk bakgrunn som vil utfordre etablerte nyhetsformater. Vi trenger også kjappe vikarer som jobber med løpende nyheter til nrk.no.

Arbeidsoppgaver

I NRK Nyheters direktelinje jobber vi aller tettest på det løpende nyhetsbildet, i tillegg til å satse hardt på å utvikle digitale formater og formidle mer av nyhetsinnholdet gjennom visuelle grep. Nå trenger vi flere vikarer.

Visuell reporter

Vi søker en journalist til ett års vikariat med video-/fotobakgrunn som vil være med å utvikle visuell historiefortelling i løpende nyheter og egensaker.Du blir en del av en allsidig og dyktig redaksjon som fungerer som en spydspiss på nyhetsgulvet i å tenke visuelt. Hva slags bildetilfang har en breakingsak, hvordan sikrer vi oss best mulig presentasjon av et hendelsesforløp, hvordan lager vi det beste digitale videoinnholdet og hvilke visuelle grep bør diskuteres tidlig i større prosjekter?Publikumsdialog er også en viktig del av jobben, og du vil kommunisere med publikum både på NRKs egne flater og gjennom NRK Nyheters Facebook-konto. I tillegg til nrk.no vil du også være med å formidle nyhetsinnholdet bredt på radio, TV, og i podkast.

NÅ-reportere

Vi trenger også vikarer til digitalreportergruppa som jobber med breaking news/nå-journalistikk til nrk.no. Her er det nyhetsovervåking og løpende dekning av de store nyhetssakene som er hovedoppgaven, men det er også rom for egne saker i nyhetsbildet. Digitalreporterne i nå-turnusen jobber primært med tekst, men vi ønsker også å gjøre den løpende nyhetsdekninga vår mer visuell og nær, og eksperimenterer med ulike formater. Brenner du for å vinne nyhetskampen og får puls av pushvarsler er dette redaksjonen for deg.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

Både til nå- og visuellturnusen er vi på jakt etter journalister som elsker å jobbe med store nyhetssaker, er ambisiøse på vegne av NRKs nyhetsjournalistikk og initierer gode egensaker. Du har etisk ryggmargsrefleks, samt solid digital og visuell forståelse. Du mestrer temposkiftet mellom løpende og lengre saker, og er både opptatt av og har kunnskap om hva som engasjerer yngre målgrupper.

Til visuell-turnusen er vi på jakt etter deg med spisskompetanse på visuell nyhetsformidling, både i form av video, stills og formater som kombinerer visuelle elementer, grafikk og tekst. Du vet hva som funker på mobil, og brenner for å videreutvikle visuell, digital journalistikk. Du er glad i teamarbeid og liker å utfordre etablerte formater i både nå-journalistikken og nyhetsfeature-sjangeren. Denne kompetansen bruker du både for å løfte den løpende journalistikken, og til å initiere større prosjekter som setter ny standard for digital nyhetspresentasjon.

Til nå-turnusen er hurtighet, presisjon og overblikk over nyhetsbildet viktige egenskaper. Du kan jobbe med løpende manus, og også finne de gode inngangene på de store nyhetssakene.

Vi tilbyr

Du blir en del av et kreativt og ambisiøst nyhetsmiljø som jobber med innhold som setter stort samfunnsmessig avtrykk. Visuell-redaksjonen består av syv reportere med ulik spisskompetanse. Nå-turnusen er på 21 personer, og du vil både ha vakter som nyhetsjeger tett på pulsen og ha friere reportervakter. Du vil jobbe i turnus med dag- og kveldsvakter, samt helg.

Startdato:05.01.2022

Sluttdato:03.01.2023

Kontaktinformasjon:

SØK HER

Powered by Labrador CMS