STILLING LEDIG:

Vesterålen Online søker ansvarlig redaktør / daglig leder

Kan du tenke deg en redaksjonell lederutfordring i et unikt, heldigitalt regionalt mediehus?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Sortland

Søknadsfrist: 02. juni

Om arbeidsgiver:

Vesterålen Online (VOL) er Vesterålens største nettavis og har 14 ansatte. Vi dekker kommunene Andøy, Bø, Øksnes, Sortland og Hadsel.

VOL samarbeider nært med søsteravisene Andøyposten og Vesteraalens Avis. VOL begynte å ta betalt for nyheter i 2017, og har i dag over 6000 abonnenter. 

VOL er ledende digitalt i Vesterålen. Vi er eid av Harstad Tidende AS og er en del av mediekonsernet Polaris Media.

VOL.no har siden starten for 25 år vært den største nettavisen med nummer 1-posisjon på antall lesere og brukere i Vesterålen. De siste fem årene har vi også gått fra 0 til 6000 abonnenter. Slik har mediehuset bygget en enda sterkere posisjon, fått nye inntekter og dermed større redaksjonell slagkraft.

Selskapet omsatte i 2022 for 15,8 millioner kroner, har 12 redaksjonelle årsverk og to ansatte på marked. VOL er en del av Polaris Media ASA, noe som betyr sterke samarbeid på produkt, teknologi og merkantile støttefunksjoner.

Nå søker vi en offensiv redaktør som kan utvikle både redaksjonen og journalistikken videre, slik at VOL tar en enda sterkere posisjon i regionen.

Hva går jobben ut på?

Som ansvarlig redaktør og daglig leder har du hovedansvaret for daglig redaksjonell ledelse, strategi og utvikling av VOL. 

Du kommer til en sterk posisjon og et offensivt lag, som ønsker å forvalte og styrke en allerede sterk posisjon. Gjennom å levere nyheter og journalistikk som leserne må ha – og abonnere på.

Lederjobben omfatter videre:

 • Personalansvar og organisering av rundt 15 ansatte
 • Overordnet daglig ledelse av selskapet, med god støtte fra konsernet
 • Rapportering til styret og dialog med styreleder og øvrige samarbeidspartnere

4 gode grunner til å bli redaktør i VOL:

 • Muligheten til å lede og forme en digital avis i sterk framgang: Du vil kunne forme redaksjonens retning og strategi, samt være med på å skape et produkt som leserne vender tilbake til daglig.
 • Utfordrende og meningsfullt arbeid: Jobben som sjefredaktør vil være utfordrende og meningsfull, da du vil være ansvarlig for å lede redaksjonen mot å oppnå gode journalistiske standarder og mål.
 • Inspirerende arbeidsmiljø: Som en del av VOL og Polaris Media vil du være en del av et inspirerende og støttende arbeidsmiljø. Du får samarbeide med dyktige kolleger og får støtte fra konsernet når det er nødvendig.
 • Mulighet til å differensiere seg og bli nummer én: Med en sterk utfordrerposisjon i markedet og ambisjoner om å bli nummer én på abonnement i Vesterålen, vil du ha muligheten til å skape en avis som skiller seg ut fra konkurrentene.

Hvem er du?

Det finnes ikke ett svar på hvilken profil vi søker til denne lederjobben. Du kan være en erfaren redaksjonell leder – eller et journalistisk ledertalent med store ambisjoner. Det viktigste er din motivasjon for jobben, og ambisjonene om å lage et enda sterkere redaksjonelt produkt.

Vi tror du har:

 • Journalistisk erfaring og en stødig presseetisk vurderingsevne
 • Erfaring og/eller interesse for redigering, desking og reportasjeledelse
 • Engasjement for redaksjonell analyse og kontinuerlig utvikling

Du har gjerne relevant, høyere utdanning – men det er ikke noe krav. Det er viktigere hva du kan, og aller viktigst hvor du vil.

Personlige egenskaper og lederstil er også viktig som redaktør. Vi søker en lagspiller og kulturbygger. En som gjerne kan ta plass både internt og eksternt, men også gi rom for dyktige kolleger.

Vi kan tilby

Dette er en sjelden mulighet til å lede et unikt heldigitalt lokalt mediehus, og et fundament som gjør at vi kan lykkes med våre store ambisjoner. 

Får du til det, betyr det en suksess som vil bli synlig og en ledestjerne i lokalavissammenheng. 

Og alt dette skjer i Vesterålen, med alt regionen har å by på av natur, kultur, tilbud, opplevelser og folk.

Videre vil du få:

 • Konkurransedyktige vilkår
 • En lederjobb med muligheter for faglig utvikling
 • Et konsern med både økonomiske og faglige muskler i ryggen

Høres dette ut som noe for deg? 

Kontaktinformasjon:

Søknadsfrist: 2. juni, men ta gjerne kontakt snarest!

SØK HER

Powered by Labrador CMS