STILLING LEDIG:

Bergens Tidende søker ny nyhets­redaktør

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Bergen

Søknadsfrist: 19. februar

Om arbeidsgiver:

Bergens Tidende (BT) er et av Norges største mediehus, og den største avisen med utgiversted utenfor Oslo. Innholdet til Bergens Tidende finner du på alle digitale flater. Vi jobber hele tiden med å utforske nye formater for innholdet vårt gjennom for eksempel podcaster eller arrangement. Bergens Tidende har 231.000 daglige lesere og rundt 80.000 abonnenter. Bergens Tidende er en del av Schibsted Norge med en omfattende portefølje av produkter for papir, nett, tablet og mobil.

Bergens Tidende er den største avisen utenfor Oslo og har de siste årene hatt en formidabel digital utvikling. I 2023 satte BT nok en gang rekord i antall abonnenter, etter en sterk digital vekst. Hver dag møter 220.000 mennesker Bergens Tidendes journalistikk i ulike kanaler. Det gjør BT til det viktigste samlingspunktet for alle engasjerte bergensere og vestlendinger. Redaksjonen i Bergens Tidende består av over 100 svært kompetente ansatte som hver dag jobber hardt for at BT skal lykkes.

Bergens Tidende søker nå ny nyhetsredaktør som kan bidra til at BT når nye høyder. Nyhetsredaktøren i BT leder og koordinerer det daglige arbeidet i redaksjonen på tvers av ulike fagfelt. Nyhetsredaktøren har også direkte personalansvar for ni svært kompetente nyhetsledere og er i tillegg en del av redaktørkollegiet og ledergruppen i Bergens Tidende.

Vi søker en tydelig leder med solid redaksjonell bakgrunn og ledererfaring fra mediebransjen. Du brenner for å vinne den daglige nyhetskampen og vil at journalistikken skal sette dagsorden. Presseetikken kjenner du godt, og du er opptatt av å bygge en god etisk kultur i redaksjonen.

I stillingen må du kunne ta raske beslutninger, samtidig som du evner å se de lange linjene.

Leserne er det viktigste vi har, og du forstår deres behov. Du vet også hvordan journalistikken kan utvikles slik at den kan treffe ulike målgrupper. Du evner å se helheten i produktet og forstår også den kommersielle delen av en medievirksomhet. Ny teknologi vil påvirke mediebransjen i stor grad, og du ser hvordan denne teknologien kan bidra til å utvikle vår journalistikk ytterligere.

Du trives med å jobbe strukturert og målrettet, og du er opptatt av kvalitet i journalistikken. Videre er du en engasjert og inspirerende leder som gjennom ditt lederskap har vist evne til å bygge et sterkt lag. Du ser betydningen samarbeid har for å skape resultater og løfte journalistikken i BT ytterligere.

Søknadsfrist: mandag 19. februar 2024.

Vi jobber løpende med rekrutteringen til stillingen. Søkerne vil gjennom prosessen både gjennomgå tester og bli bedt om å løse relevante oppgaver.

Kontaktinformasjon

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

  • Trond Olav Skrunes, sjefredaktør i Bergens Tidende, tlf: 92813426 / epost: trond.skrunes@bt.no

Velkommen som søker!

SØK HER

Powered by Labrador CMS