STILLING LEDIG:

NRK Nyheter søker journalister som vil vinne nyhetskampen

Vil du jobbe med de største nyhetene og utvikle den digitale nyhetsjournalistikken?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast og vikariat

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 9. Mai

Om arbeidsgivar

Om arbeidsgivar

NRK skal styrke demokratiet og samle og engasjere alle som bur i Noreg. Dei grunnleggande verdiane våre er å vere opne, modige og truverdige. For at vi skal lykkast med det omfattande oppdraget vi har fått som allmennkringkastar, treng vi medarbeidarar med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe saman med oss for å skape godt og viktig innhald som treffer alle som bur i landet vårt?

NRK er omfatta av Offentleglova sine paragrafar om rett til innsyn i søkjarlister. Søkjar må grunngje eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikkje blir akseptert, vil søkjar bli varsla og kan eventuelt trekkje søknaden.

NRK Nyheters direktelinje spisser satsingen på NÅ-journalistikk og visuell nyhetsformidling digitalt, og søker journalister til faste stillinger og vikariater som vil være med på å løfte innholdet vårt.

Arbeidsoppgaver

I NRK Nyheters direktelinje jobber vi med de til enhver tid største nyhetssakene for å være først med hele bildet, og vi satser hardt på å utvikle digitale formater og formidle mer av nyhetsinnholdet gjennom visuelle grep.

Nå søker vi nyhetsjournalister til laget som skal jobbe for å bidra til at NRK Nyheter leverer på dette oppdraget. Digitalreporterne i Direkte jobber i to ulike turnuser, hvor den ene har et særlig ansvar for nå-journalistikk, mens den andre har et særlig ansvar for visuell journalistikk. Vi søker flere reportere til begge turnuser, både fast ansatte og vikariater av lengre og kortere varighet.

Du blir en del av en allsidig og dyktig redaksjon som har intensiv jobbing opp mot nyhetsbildet som sin viktigste oppgave, men som også har stor frihet til å utvikle egne ideer - både i korte og lengre løp. Publikumsdialog er også en viktig del av jobben, og du vil kommunisere med publikum både på NRKs egne flater og gjennom NRK Nyheters Facebook-konto. Du bidrar også til at nyhetsinnholdet distribueres bredt på alle NRK Nyheters flater, både på radio, TV, som podkast og andre valgbare formater.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

Både til nå- og visuellturnusen er vi på jakt etter journalister som elsker å jobbe med store nyhetssaker, er ambisiøse på vegne av NRKs nyhetsjournalistikk og initierer gode egensaker.

  • Du har etisk ryggmargsrefleks, samt solid digital og visuell forståelse.
  • Du mestrer temposkiftet mellom løpende og lengre saker, og er både opptatt av og har kunnskap om hva som engasjerer yngre målgrupper.
  • Du har et sterkt konkurranseinstinkt og bruker tall og analyse som verktøy for å treffe bredt med journalistikken.

Til nå-turnusen er vi spesielt på jakt etter reportere som har erfaring med å jobbe i høyt tempo med løpende manus og videreutvikling av saker mens de skjer. Du holder oversikten i et hektisk nyhetsbilde, kaster deg raskt rundt og liker at det koker litt på desken. På roligere dager har du alltid noen egne ideer. Til denne jobben er sterk kompetanse på rask skriftlig nyhetsformidling spesielt viktig, men du evner å løfte blikket og tenke bredt rundt den digitale nyhetspresentasjonen og bidra til å fornye produktet gjennom kreative grep og formater.

Til visuell-turnusen er vi på jakt etter reportere med spisskompetanse på visuell nyhetsformidling, både i form av video, stills og formater som kombinerer visuelle elementer, grafikk og tekst. Du vet hva som funker på mobil, og brenner for å videreutvikle visuell, digital journalistikk. Du liker å utfordre etablerte formater i både nå-journalistikken og nyhetsfeature-sjangeren. Denne kompetansen bruker du både for å løfte den løpende journalistikken, og til å initiere større prosjekter som setter ny standard for digital nyhetspresentasjon.

Du kombinerer selvstendighet i arbeidet med gode samarbeidsevner, ettersom vi hver dag jobber tett med kolleger fra andre deler av nyhetsgulvet og på tvers av hele NRK. Du deler av din kunnskap og kompetanse med kolleger, er løsningsorientert og bidrar til et godt arbeidsmiljø i en hektisk hverdag.

Kontaktinformasjon:

Søknadsfrist: 09.05.2021
SØK HER

Powered by Labrador CMS