Kulturminister Abid Raja (V) reagerer på at Discovery vil følge saken videre.

Discovery anker avvisningen av søksmålet mot staten

Discovery anker Oslo tingretts avgjørelse om å ikke behandle søksmålet mot staten der TV-gruppen bestrider forbudet mot pengespillreklame.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi kommer til å anke kjennelsen som Oslo tingrett har avsagt, sier operativ leder Espen Skoland i Discovery Networks Norge til Kampanje.

Det var mandag at Oslo tingrett avviste Discoverys søksmål mot staten. Begrunnelsen var at Discovery ikke oppfyller søksmålskriteriene da de i fjor høst tok ut stevning mot staten i forbindelse med forbudet mot pengespillreklame som trådte i kraft ved nyttår.

Kulturminister Abid Raja (V) reagerer på at Discovery vil følge saken videre.

– Discovery markerer nok en gang at de ikke ønsker å innrette seg etter regelverket i Norge. For regjeringen handler dette om å beskytte folk med spilleproblemer, det handler om å begrense mengden aggressiv reklame på norske skjermer, sier Raja.

Bakgrunnen for søksmålet er at Medietilsynet - fra 1.januar- nå har mulighet til å stanse reklame fra utenlandske pengespillselskaper som er rettet mot norske tv-seere. Formålet er at bestemmelsen skal bidra til å redusere antall problemspillere og negative konsekvenser av spilleproblemer.

– Vi er klare til å ta fatt på oppgaven med å stoppe reklame som etter norske regler er ulovlig, sa direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding før jul.

LES OGSÅ: Discoverys søksmål mot staten avvist

(©NTB)

Powered by Labrador CMS