STILLING LEDIG:

Medietilsynet søker avdelingsdirektør for kommunikasjon og rådgivning

Vil du ta ansvar for Medietilsynets samlede kommunikasjonsvirksomhet?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 23. april

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Medietilsynet er statens forvaltnings- og tilsynsorgan på mediefeltet, og skal bidra til å oppfylle samfunnsmålene om ytringsfrihet, rettssikkerhet og et levende demokrati. Medietilsynet skal fremme mediemangfold og kritisk medieforståelse i befolkningen, og ønsker å være et ledende kompetansemiljø på mediefeltet. Medietilsynet holder til i Fredrikstad og har i underkant av 40 ansatte.

Avdelingsdirektør for kommunikasjon og rådgivning

Vår kommunikasjonsdirektør slutter for å gå over i ny jobb, og vi søker derfor hennes etterfølger.

Medietilsynet har de siste årene økt satsingen på kommunikasjon og rådgivning, og offensiv kommunikasjonsaktivitet i mange kanaler har resultert i økt synlighet og bedret omdømme. Vi søker nå en ny avdelingsdirektør som evner å ta dette arbeidet videre. Vi ønsker oss en dyktig leder som er motivert for å spille en sentral rolle i å videreutvikle Medietilsynet som en relevant, tydelig og synlig samfunnsaktør.

Du får ansvar for Medietilsynets samlede kommunikasjonsvirksomhet, eksternt og internt. Til stillingen ligger også ansvar for rådgivningsarbeid knyttet til barn og medier og kritisk medieforståelse. Stillingen innebærer per i dag personalansvar for ni medarbeidere og budsjettansvar. Avdelingsdirektøren rapporterer til Medietilsynets direktør og inngår i virksomhetens ledergruppe.

Erfaring og utdanning

Vi søker deg som har erfaring både som leder og med strategisk og operativt arbeid innenfor kommunikasjon, og da særlig på digitale flater. Du må ha god teft for hva som skal til for å nå gjennom med et budskap, svært gode formuleringsevner og kunne vise til dokumenterte resultater. Evne til å bygge et lag og skape engasjement blir vektlagt.

Aktuelle kandidater har relevant høyere utdanning. Det er en fordel med kunnskap om mediemarkedet, forbrukeratferd og teknologi. Kjennskap til offentlig forvaltning og politiske beslutningsprosesser er ønskelig, men ikke avgjørende. Vi søker en selvstendig og tillitsskapende avdelingsdirektør som evner å samarbeide godt både internt og eksternt. Stor arbeidskapasitet, fleksibilitet og høy gjennomføringsevne er viktig. Det samme er et bredt samfunnsperspektiv og interesse for Medietilsynets fagområder. Gode kommunikasjonsevner både skriftlig og muntlig, på norsk og engelsk, er et krav.

Ansvar og sentrale oppgaver

 • Overordnet ansvar for og selv bidra i arbeidet med å utforme, gjennomføre og kvalitetssikre Medietilsynets leveranser innenfor ansvarsområdet
 • Ansvar for Medietilsynets kommunikasjonsstrategi og -aktiviteter i alle kanaler
 • Ansvar for å utvikle og gjennomføre rådgivning og tiltak, særlig relatert til barn og medier og kritisk medieforståelse
 • Personalledelse
 • Budsjettering og økonomioppfølging
 • Kontakt og samarbeid med nasjonale og internasjonale aktører og samarbeidspartnere
 • Andre oppgaver etter behov

Stillingen innebærer noe reisevirksomhet.

Kvalifikasjonskrav

 • Relevant høyere utdanning på universitets- og/eller høgskolenivå (minimum tilsvarende master-nivå) for eksempel innenfor journalistikk/kommunikasjon, medievitenskap, informasjonsteknologi, statsvitenskap el.l. Særlig relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskrav.
 • Bør ha minimum fem års relevant arbeidserfaring, må ha erfaring fra strategisk og operativt kommunikasjonsarbeid, særlig digitalt
 • Erfaring som personalleder, gjerne også fra prosjekt- eller teamledelse
 • God samfunnsforståelse, en fordel med kunnskap om/innsikt i mediemarkedet
 • Svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
 • Svært gode kommunikasjonsferdigheter
 • Personlige egenskaper: Initiativrik, analytisk, proaktiv, selvgående og med evne til problemløsning. Gjennomføringskraft, gode samarbeidsevner og evne til helhetstenkning. Evne til å skape engasjement og entusiasme.

Medietilsynet ser på mangfold som en styrke, og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Vi deltar i statens inkluderingsdugnad, og vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en», men som ellers fyller kvalifikasjonskravene til stillingen. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en» kan brukes til rapporteringsformål.

Vi tilbyr

En spennende og interessant stilling i en sektor i stor endring. Du får jobbe i et bredt sammensatt kompetansemiljø, med hyggelige og erfarne kollegaer. Vi holder til i nyoppussede lokaler i Fredrikstad, og tilbyr våre ansatte mulighet for hjemmekontor inntil to dager i uken. Lønn etter avtale.

Nysgjerrig på å vite mer?

Hvis du er nysgjerrig på å vite mer, bør du lytte til følgende podkast hvor Medietilsynets direktør Mari Velsand deler noen tanker om hva som kreves i rollen: LYTT TIL PODKASTEN HER

Kontaktinformasjon

 • Direktør Mari Velsand /913 28 448
 • Rekrutteringsrådgiver Bård Idås / 950 444 83

Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har bedt om konfidensiell behandling. Søkere vil i så fall bli varslet før offentliggjøring.

Søknadsfrist: 23.04.2021
SØK HER

Powered by Labrador CMS